|sâmbătă, februarie 27, 2021
  • Follow Us!

A murit ziaristul Tudor Iosifaru 

A murit ziaristul Tudor Iosifaru


Tudor Iosifaru s-a născut la 29 mai 1965. A absolvit Facultatea de Limbi Străine a Universităţii “Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca. A lucrat la “Curierul de Vâlcea”, “Vocea Vâlcii”, “Actualitatea vâlceană” în calitate de reporter şi redactor. A fost corespondent teritorial la Expres Magazin, Evenimentul Zilei, BBC – World Service.
Era căsătorit şi avea un băiat în vârstă de 16 ani.
Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Tudor Iosifaru nu mai e printre noi. Pentru ca vestea mortii sale ne-a luat prin surprindere, publicam pentru inceput doar cum s-a autodefinit Tudor, in cateva cuvinte, pe site-ul Comunitati Creative, unde era trainer pentru tinerii care doresc sa devina jurnalisti:

Presa scrisa
 
  de Tudor Iosifaru
 
Zilnic…
 
Corespondent Special Agentia Nationala de Presa Agerpres.
Culeg informatii. Redactez si transmit stiri. Citesc. Scriu. Privesc. Imbatranesc.

Ce imi place…

Probabil ca in urma cu vreo 10-12 ani as fi raspuns “constructiv”, afisand o lista de fenomene, stari, lucruri, activitati, persoane etc. Intre timp, lista a devenit atat de scurta, incat prefer sa o tin pentru mine — asta, poate ca de teama sa nu se scurteze inca si mai mult.

Ce nu imi place…

Chiar trebuie sa raspund la aceasta intrebare?

Decrierea cursului:

Metode si tehnici de comunicare. Culegerea informatiilor. Selectarea si valorificarea informatiilor. Evitarea capcanelor. Specii si subspecii ale genului. Cerintele unui material publicabil in presa scrisa. Scrierea unei stiri si scrierea unui articol. Ce patesc ziaristii inainte, in timpul si dupa scrierea + publicarea a ceea ce scriu.
___________________________________________

Leave a Response