Incompatilitatea deputatului Sorin Zamfirescu

duminică, 11 ianuarie 2009

Incompatilitatea deputatului Sorin Zamfirescu

Cu toate ca a fost ales deputat în Parlamentul României de peste o luna, Sorin Zamfirescu continua sa fie în incompatibilitate de functii, întrucât demnitatea de deputat nu se „asorteaza” legal cu cea de presedinte al Consiliului de Administratie al SOCOM. Abia saptamâna trecuta, Sorin Zamfirescu a semnat pe genunchi decizia de convocare a sedintei actionarilor de la SOCOM în vederea alegerii unui nou consiliu de administratie, sedinta care va avea loc în data de 14 februarie 2009.

În prezent, CA de la SOCOM are urmatoarea structura: Sorin Zamfirescu – presedinte, Dumitru Craciunescu si Ion Antonescu – membrii. În luna septembrie 2008, actionarii SOCOM au aprobat în unanimitate vânzarea unui teren în suprafata de circa 2.500 mp situat în strada Depozitelor din Râmnicu Vâlcea. Ce este curios este ca actionarii Ion Antonescu si Dumitru Craciunescu (care detin împreuna peste 80% din capitalul social al SC Socom SA) au decis împuternicirea directorului general Ion Antonescu pentru negocierea conditiilor de vânzare a terenului.

N-au trecut nici zece zile de la sedinta actionarilor, pentru ca saptamâna trecuta, secretarul AGA, Cristian Totirescu (fostul director al SC Socom SA) a anuntat ca s-a efectuat vânzarea terenului „la pretul negociat de consiliul de administratie”. Nu se spune nimic despre valoarea tranzactiei realizata într-un timp record de la aprobare. SC Socom SA are în patrimoniu active corporale în valoare totala de 770.000 lei, însa valoarea de piata a acestor active depaseste astazi suma de 4 milioane euro.

Dintre acestea, cel mai important este sediul Socom, cu valoare contabila de 423.000 lei, care este o cladire cu 100 de camere, majoritatea dintre ele închiriate. Restul activelor sunt magazii si depozite de materiale care în parte stau nefolosite. Societatea mai detine si o supratata de 4,4 hectare de teren în valoare contabila de 215.500 lei, situat în municipiul Râmnicu Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe