CJ Vâlcea alocă o sumă record de 5 milioane lei pentru Teatrul Anton Pann

duminică, 28 septembrie 2008

• Cu toate că lucrările de construcţie bat pasul pe loc,

CJ Vâlcea alocă o sumă record de 5 milioane lei pentru Teatrul Anton Pann

• această sumă ar reprezenta... valoarea iniţială pentru realizarea întregului obiectiv de investiţii, aprobată printr-o hotărâre a Consiliul Judeţean în urmă cu trei ani • astăzi, investiţia totală a ajuns la 10 milioane lei, iar valoarea nu este cea finală (la recepţie)

• declaraţiile super-optimiste ale preşedintelui „Neica“ Cîlea nu au nici un suport în realitatea de pe teren: este mai mult ca sigur că lucrările de construcţie nu vor fi finalizate în decembrie anul acesta, ci poate cel mai devreme în vara anului viitor

La sfârşitul acestei luni, consilierii judeţeni sunt chemaţi să aprobe din nou fonduri suplimentare pentru continuarea lucrărilor la obiectivul de investiţii „Amenajare şi extindere Cinematograf Modern, pentru sediu Teatru Anton Pann”. CResponsabilii Consiliului Judeţean Vâlcea s-au gândit să mai „injecteze” 5 milioane lei (50 miliarde lei vechi) din fondul de rulment al instituţiei, după ce în urmă cu doar câteva luni mai aprobaseră fonduri de 2,5 milioane lei.

Este mai mult ca sigur că lucrările de construcţie nu vor fi finalizate în decembrie anul acesta, ci poate cel mai devreme în vara anului viitor. Se împlinesc deja trei ani de când au demarat lucrările de reamenajare, consolidare şi renovare a imobilului care va adăposti Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea. De atunci şi până acum, lucrările au avansat extrem de greoi, din cauza lipsei banilor, dar şi din cauza unor probleme apărute la fundaţia clădirii (infiltraţii).

Acest obiectiv de investiţii finanţat de Consiliul Judeţean Vâlcea este realizat în prezent în proporţie de doar 70%, lucrarea fiind îngreunată de infiltraţiile produse pe latura de est a clădirii (înspre Casa de Cultură a Sindicatelor). De aceea a trebuit să se sape o groapă adâncă de trei metri, şi cu suprafaţa de peste 200 metri pătraţi, pentru a se preîntâmpina noi infiltraţii ale apei. În 2005 a început lucrarea şi Consiliul Judeţean a investit 1,25 milioane de lei, sumă împrumutată de la bancă. În 2006 s-a investit 1,5 milioane lei din fondurile Consiliului Judeţean, iar în 2007 s-au alocat alte 2 milioane de lei.

În prezent Teatrul Anton Pann Râmnicu Vâlcea nu dispune de un sediu propriu, funcţionând într-un spaţiu închiriat la Casa de Cultură a Sindicatelor. În scopul asigurării unui sediu propriu pentru Teatrul Anton Pann, printr-o hotărâre de guvern din noiembrie 2003 s-a aprobat trecerea imobilului Cinematograf Modern, din domeniul public al statului şi din administrarea Centrului Naţional al Cinematografiei - Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor ,,România Film” în domeniul public al judeţului Vâlcea şi în administrarea Consiliului Judeţean Vâlcea. Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Cristian Buican a semnalat unele nereguli în proiect. Una din ele ar fi faptul că teatrul nu are, încă din faza de proiect, prevăzute dotările scenice elementare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe