Primăria a pregătit numeroase surprize de Ziua Imnului Naţional

duminică, 20 iulie 2008

Râmnicu Vâlcea, capitala distracţiei

Primăria a pregătit numeroase surprize de Ziua Imnului Naţional

• Discotecă şi foc de tabără la ştrandul din Ostroveni

Sâmbătă, 26 iulie, în Parcul Zăvoi, pe aleile din vecinătatea Teatrului Municipal "Ariel" va avea loc deschiderea oficială a Târgului Meşterilor Populari din România, ediţia a IX-a. În jurul orei 16.00, tot în Parcul Zăvoi va avea loc concertul fanfarei "Gabriel Chaborschi", iar începând cu ora 17.00, celebrul club de dans sportiv "Ru Apollo" va susţine un spectacol. Seara se va încheia cu un spectacol folcloric susţinut de ansambluri şi grupuri folclorice cunoscute: "Doina Oltului", "Domniţele", "Haiducii", "Rapsodia Vâlceană, ""Rapsozii Oltului", Mioara Raica, Rodica Mitran, Dumitru Margine, Cristina Udrea, Ion Lupu şi Alin Pavelescu. Începând cu ora 23.00 la ştrandul din Ostroveni va avea loc discotecă în aer liber şi foc de tabără.   

• Târg de flori şi actori belgieni 

Ziua de duminică, 27 iulie, va debuta cu un concurs de înot la piscina "Enigma", iar de la ora 10.30 în Scuarul "Mircea cel Bătrân" va avea loc o demonstraţie de role, skate-board şi biciclete. Începând cu ora 11.00, la lacul cu nuferi din Parcul Zăvoi va avea loc deschiderea oficială a "Târgului de Flori", expoziţie cu vânzare. În aceeaşi zi vor mai avea loc vernisajul expoziţiei fotografice a artistului Herbert Mast şi un spectacol de teatru susţinut de actori belgieni. De la ora 21.00 pe Stadionul Municipal va avea loc un spectacol de muzică populară susţinut de: Cristian Pomohaci, Stana Izbaşa, Maria Ciobanu şi Ionuţ Dolănescu.

• Voltaj concertează pentru vâlceni

Luni, 28 iulie, sunt programate diverse întreceri sportive: crosul persoanelor cu handicap locomotor (Scuarul "Mircea cel Bătrân") şi curse de maşinuţe, role şi concursuri de darts (Parcul Zăvoi). La ora 12.30 la Primăria Râmnicului va avea loc festivitatea de premiere a cuplurilor care aniversează 50 de ani de căsătorie, iar la ora 13.00 va avea loc şedinţa solemnă a Consiliului Local Municipal. Biblioteca Judeţeană "Antim Ivireanul" găzduieşte începând cu ora 17.00 vernisajul expoziţiei fotografice a artiştilor vâlceni. Parcul Zăvoi va fi şi în cea de-a treia zi locul mai multor evenimente: spectacol de dansuri populare, expoziţie canină, spectacol de muzică folk, concert susţinut de corul "Euphonia" şi spectacol de muzică populară în care vor fi prezenţi: Constantin Enceanu şi Petrică Mâţu Stoian. Seara se va încheia pe Stadionul Municipal cu un recital extraordinar al trupei Voltaj.

• Acrobaţii aviatice şi spectacol medieval 

Marţi, 29 iulie, râmnicenii şi autorităţile vor sărbători 160 de ani de la intonarea Imnului "Deşteaptă-te române". Coloana oficială se va deplasa pe traseul Primăria Râmnicului - Biserica "Toţi Sfinţii" - Calea lui Traian - Strada Ştirbei Vodă - Casa Memorială "Anton Pann" (unde va avea loc un moment teatral susţinut de actorii Teatrului Municipal "Ariel") - Parcul Zăvoi. În jurul orei 10.45, la fântâna din Parcul Zăvoi va avea loc un ceremonial religios vor rosti alocuţiuni reprezentanţii instituţiilor publice şi se va intona Imnul de Stat "Deşteaptă-te, române!".

Timp de 20 de minute, o trupă de acrobaţi din Bucureşti va susţine un spectacol de acrobaţii aeriene cu fum, executate la înălţimi între 50-800 m de două aeronave Yak 52, iar începând cu ora 19.00, în Parcul Zăvoi la "Bârlog" va avea loc un spectacol medieval susţinut de Grupul Gladius Dei din Sibiu. La ora 19.00, la Filarmonica "Ion Dumitrescu", actorii teatrului Aydin Beledizes din Turcia vor juca piesa "Juliet, pasărea de câmp". Începând cu ora 21.00, pe Stadionul Municipal, Vama Veche şi Saragosa Band vor concerta pentru mii de râmniceni. Zilele Râmnicului se vor încheia cu un superb foc de artificii.

RIFF şi PROMETEU, în deschiderea trupelor VOLTAJ şi VAMA

Încă două formaţii au fost incluse în programul de concerte dedicate Zilei Imnului Naţional. Luni, 28 iulie, formaţia sibiană RIFF va avea un recital în obişnuitul stil hard-rock cu nuanţe de blues, recital plasat între programul de muzică populară desfăşurat pe scena de pe stadionul Zăvoi şi recitalul susţinut de VOLTAJ. De asemenea, marţi, 29 iulie, brezoienii de la PROMETEU vor cânta în deschiderea recitalului formaţiei VAMA a lui Tudor Chirilă.

Măsuri speciale pentru Ziua Imnului

Manifestările dedicate Zilei Imnului Naţional implică o serie de măsuri ce urmează a afecta zona de desfăşurare a principalelor evenimente pregătite de primăria municipiului. Astfel, traficul auto pe splaiul Independenţei, între blocul 12 - la Est şi intersecţia cu strada Ştirbei Vodă - la Vest va fi oprit începând din seara zilei de 24 iulie, pentru a da posibilitatea agenţilor economici din comerţ, alimentaţie publică şi divertisment să-şi instaleze structurile comerciale, restricţia de trafic urmând să fie ridicată în dimineaţa zilei de 30 iulie.

Totodată, în intervalul de timp de mai sus, pe străzile adiacente zonei Zăvoi va acţiona continuu serviciul de blocare şi ridicare a autovehiculelor şi remorcilor staţionate neregulamentar, salariaţii Direcţiei Administraţia Domeniului Public având ca sarcină pentru strada Ştirbei Vodă ridicarea imediată, fără blocare prealabilă, a vehiculelor staţionate la întâmplare pe carosabil, măsură impusă de necesitatea asigurării permanente a fluenţei traficului auto pe această arteră de circulaţie.

De asemenea, Serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculări auto a fost înştiinţat printr-o adresă oficială să-şi amâne sau relocheze în această perioadă toate activităţile de examinare practică auto care se desfăşurau în mod uzual pe splaiul Independenţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe