|joi, ianuarie 20, 2022
  • Follow Us!

Mai puţine proiecte decât primari 

Edili leneşi:

Mai puţine proiecte decât primari

În Vâlcea, primarii se dovedesc a fi, cu câteva excepţii, codaţi în privinţa întocmirii de proiecte pentru accesarea de fonduri europene. Peste 3,5 miliarde de euro pot fi accesaţi acum din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR), în următorii cinci ani, mare parte adresându-se primăriilor din comune. Conform datelor Consiliului Judeţean, în perioada 2000 – 2007, pe programe de preaderare au fost depuse 53 de proiecte, deşi în judeţ există 90 de primării de comune şi oraşe mici.

Fondurile atrase sunt de numai 30,9 milioane de euro în cei şapte ani. Cei mai harnici primari, care au depus mai multe proiecte sunt edilii din Drăgăşani, Horezu, Călimăneşti, Rm. Vâlcea, Bălceşti, Budeşti, Lădeşti, Grădiştea. Primăria Călimăneşti are în derulare cinci proiecte, toate finanţate cu fonduri nerambursabile.

Cele cinci proiecte aflate în derulare sunt Centrul de Convenţii şi Expoziţii Nord Oltenia, în valoare de 9,3 milioane euro, extinderea corp B al universităţii Wels, realizarea unei alei de cură balneară, realizarea de centre de informare turistică, precum şi reabilitarea parcului. Suma totală primită de Călimăneşti depăşeşte 20 milioane de euro.
 

Leave a Response