Isprăvile poliţistului Chituc

duminică, 13 aprilie 2008

Isprăvile poliţistului Chituc

Traian Guminski

IPJ Vâlcea s-a spălat pe mâini în cazul controversatului şef de post din Păuşeşti Măglaşi. A fost făcut un dosar în urma sesizărilor presei locale şi trimis la procuratură. Să constate procurorii ce este de făcut cu Mircea Chituc. Ancheta internă a fost manipulată credem noi. Din ambele direcţii. Şi din cea a poliţiştilor corecţi care vor ca imaginea instituţiei să se îmbunătăţească iar elementele gen Chituc să fie trimise la pensie ca să nu spunem la balamuc dar şi din cealaltă parte. A găştii care a mâncat căprioare, iepuri, fazani, mistreţi . Animale împuşcate în zonele în care a activat Mircea Chituc. Redăm azi un episod din viaţa acestui individ controversat.

Un accident aproape miraculos

Miraculos pentru că victima, Valentina Oprescu, a supravieţuit după ce a fost izbită violent , în timp ce traversa drumul spre casă. Accidentul s-a produs în august 2003. Femeia fusese adusă acasă de un cunoscut. Traversa şoseaua ce leagă Olăneştiul de Râmnicu Vâlcea. Pe o zonă largă de-a stânga şi de-a dreapta nu se afla nici o trecere de pietoni. S-a asigurat dar degeaba. Un Renault Megane nou condus cu o viteză demenţială a lovit-o şi a târât-o mai mulţi metri. Corpul femeii a smuls oglinda retrovizoare iar cotul ei a spart parbrizul. Fratele victimei a trecut întâmplător pe acolo. A luat-o şi a dus-o în spital.

Unde a suferit mai multe intervenţii medicale şi unde a stat internată 50 de zile. Putea sta şi mai mult. Dar presiunile autorului accidentului erau mari. Şi susţinerea sa idem. Bogdan Dumitraşcu, autorul accidentului, a recunoscut că a greşit. Chituc l-a însoţit la familia Oprescu acasă. L-a pus să-şi ceară scuze. Să achite 15 milioane de lei (iniţial omul vroia să plătească 20) drept daune pentru trauma suferită. Dar a încheiat proces verbal despre accident în aşa fel încât vina să cadă asupra femeii. Deşi era evident că era vorba de o culpă comună.

Ulterior la solicitarea firmei asiguratoare a maşinii, Chituc a eliberat un act care să o oblige pe Valentina Oprescu să achite reparaţiile autoturismului. Mai scumpe ca cei 15 milioane. „La vremea respectivă şeful poliţiei rutiere era domnul Florian Marin, actualul comandat al poliţiei din Vâlcea. Am fost la el în audienţă şi mi-a spus că acest Chituc nu avea dreptul să facă actele la accident. Ar fi trebuit chemat un ofiţer de rutieră.

Am depus plângeri peste tot. Mi-am dat seama că autorul accidentului a fost sprijinit de Mircea Chituc. Ştiam că poliţistul este supărat că soţul meu, care era primar, nu i-a dat un teren la care nu avea dreptul dar nu credeam că este aşa de josnic.” ne spune doamna Oprescu, care îşi aminteşte cum poliţistul a venit în spital, de mai multe ori, cu autorul accidentului. Bineînţeles sprijinul dat acestuia nu a fost un act de caritate. Pentru că acest Chituc nu face acte de caritate, aşa cum bine ştie toată comuna revoltată de dosarele nerezolvate despre hoţii de animale şi de bunuri din case. Pe care îi ştiu toţi. Inclusiv Chituc.

Alte stiri din editia curenta:

(Impact)Prea-cinstitul Cîlea a fost condamnat penal
(Impact)Dumitru Buşe distruge echilibrul din transportu...
(Actualitate)Privatizarea cu fonduri de investiţii, cea mai ...
(Editorial)Paraziţii PSD-ului Valcea
(Administratie)Primarul de la Frânceşti, trimis în judecată de...
(Fapt divers)Isprăvile poliţistului Chituc
(Sport)Municipalii au pierdut primul meci din acest re...
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Politica)Geoană, şantajat de sindicate! Dinozaurii au în...
(Impact)Atenţie, domnule Buşe: În Consiliul Judeţean se...
(Administratie)Şantierul din Fârtăţeşti ia amploare
(Politica)Deputatul Emilian Frâncu ajută sistemul sanitar...
(Administratie)Primarul din Popeşti inaugurează un Cămin Cultural
(Administratie)Punct sanitar în satul Marcea
(Administratie)Edilul Ionescu a băgat în faliment Primăria St...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe