în Titeşti, primarul Cătălin Daneş nu are rival

duminică, 16 martie 2008

În Titeşti, primarul Cătălin Daneş nu are rival


Traian Guminski

În urmă cu patru ani câştigarea alegerilor din primul tur la Titeşti de către liberalul Cătălin Daneş a reprezentat o surpriză chiar şi pentru Emilian Frâncu, liderul judeţean al PNL. Timpul a dovedit că titeştenii au ales în cunoştinţă de cauză. Au ales un om gospodar şi muncitor care, la 34 de ani, şi-a pus toată energia în slujba comunităţii. Comuna nu are o populaţie numeroasă şi are doar trei sate: Titeşti, Cucoiu şi Bratoveşti.

Dar şcolile erau distruse, nu aveau nici garduri, în sediul primăriei ploua în cinci locuri, poliţia nu avea sediu, nu existau proiecte şi vistieria era goală. Iar din taxe şi din impozite nu se strâng bani în Titeşti nici pentru salariile funcţionarilor. Cătălin Daneş s-a pus pe treabă. De multe ori şi-a neglijat familia (are o fetiţă de 7 ani şi două gemene de 5 ani) pentru a face ceva bun în comună.

Cele două şcoli au fost reabilitate printr-un program al Băncii Mondiale. Lucrarea a costat 2, 3 miliarde lei. S-au făcut grupuri sanitare moderne, s-au montat lambriuri, ferestre termopan, parchet laminat, gresie. Şcoala cu clasele I-IV - Bratoveşti şi grădiniţa de aici au beneficiat şi ele de investiţii. Cu ajutorul deputatului Frâncu şi al vicepreşedintelui Cristi Buican s-a reuşit asfaltarea a 1, 3 km din DJ 703. Primarul crede că anul acesta va mai turna pe acest drum cel puţin 1 km de asfalt.

Proiectul de alimentare cu apă a comunei a fost finanţat pe HG 7, a costat 26 de miliarde de lei. Reţeaua de 17,6 km va fi gata cel târziu în 31 iulie. Primăria a fost modernizată integral. A fost construită o sală de şedinţe de consiliu nouă. Aici a avut loc a doua şedinţă de Consiliu Judeţean ţinută vreodată în altă parte decât în Râmnicu Vâlcea. Cei 1200 de locuitori din Titeşti beneficiază acum de un mijloc de transport în comun pe traseul Râmnicu Vâlcea- Brezoi- Titeşti. Elevii merg la cursuri cu un microbuz şcolar.

Au fost construite staţii moderne de autobuz în toate satele. Poliţia a achiziţionat o clădire pe care a transformat-o în sediu. Primăria are un autoturism obţinut prin transfer de la Casa Judeţeană de Pensii, un personal calificat, sediul este dotat cu calculatoare noi obţinute d e primar prin sponsorizări. Vistieria primăriei are acum şi un fond de rulment de 850 de milioane iar primarul priveşte cu optimism spre viitor. „ Pregătim un proiect ce va fi finanţat PDADR.

Proiectul cuprinde realizarea a cinci obiective: canalizare, modernizarea DC Titeşti- Tărure (1,750 km), reabilitare Cămin Cultural Bratoveşti, modernizarea DC Cucoiu- Doslul Dealului- Cetate ( 1,5 km) şi modernizarea drumului sătesc Bratoveşti- Ciopei. În Titeşti se lucrează zi de zi. Uneori primarul munceşte alături de muncitori, mulţi dintre ei localnici angajaţi din şomaj de primărie. „Am făcut un pod mic cu bani puţini, cu munca lor nişte fier primit şi ciment. Uneori nici eu nu ştiu cum am reuşit să fac toate astea, cum am avut timp” spune edilul care crede că într-o localitate atât de mică toată lumea cunoaşte ce face primarul şi nimeni nu poate nega meritele acestuia.

Alte stiri din editia curenta:

(Impact)Acţionarii nemţi de la Oltchim nu sunt sănătoşi!
(Impact)SC BERE ALUTUS SA, executată silit pentru dator...
(Impact)Scandalul de la Berislăveşti continuă:
(Editorial)Eu şi Traian Băsescu
(Actualitate)Fiul primarului din Măldăreşti, profesor pentru...
(Administratie)Comuna Boişoara are cea mai frumoasă şcoală din...
(Administratie)Nouă grădiniţe „noi” în Fârtăţeşti
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Administratie)În Titeşti, primarul Cătălin Daneş nu are rival
(Administratie)Olăneşti, staţiunea sufocată de gunoaie
(Administratie)Primarul Ion Dobre vrea să păcălească populaţia...
(Administratie)Mateeşti: Despăgubiri pentru a opta familie eva...
(Fapt divers)Muniţie neexplodată la Suteşti
(Administratie)Lucrările la centura Drăgăşaniului încep la toamnă
(Politica)Bogdan Pistol a strâns simpatizanţi în Club Tao

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe