Studenţi pe bandă rulantă la Primăria Berislăveşti

miercuri, 15 august 2007

 Studenţi pe bandă rulantă la Primăria Berislăveşti

La Primăria Berislăveşti mai mult de jumătate dintre angajaţi sunt studenţi, indiferent că aceştia au 20 sau 50 de ani. Primarul comunei, Ion Buşagă este, de altfel cel mai în vârstă student din instituţie, şi este şi iniţiatorul acţiunii de înscriere în masă a angajaţilor la facultate.

Muncă de lămurire

În urma unei şedinţe – fulger cu toţi angajaţii instituţiei, primarul i-a convins pe aceştia să se înscrie în masă la facultate, astfel că, în acest moment jumătate dintre angajaţii primăriei sunt studenţi. Primarul Berislăveştiului a depus destul de mult efort pentru a-şi convinge subalternii de necesitatea de a absolvi o facultate. „I-am strâns într-o şedinţă şi le-am explicat că în zilele noastre nu se mai poate să facă faţă cerinţelor de serviciu dacă nu au studii superioare, mai ales dacă sunt funcţionari publici, că oricând poate cineva să invoce lipsa studiilor pentru a le lua locul. Până la urmă au înţeles. Le-am explicat că ai anumite responsabilităţi atunci când eşti funcţionar public. Altfel, este foarte uşor pentru primarul care va veni în următorul mandat să-şi pună personalul lui în loc, dacă nu voi mai ieşi eu.” – spune primarul.

Jumătate dintre angajaţi - studenţi

În acest moment, la Primăria Berislăveşti sunt 12 angajaţi, iar şase dintre ei sunt studenţi, inclusiv primarul. „Trei suntem studenţi la Sibiu, doi la Călimăneşti şi unul la Vâlcea, la Spiru Haret. Eu sunt student la Sibiu.” – se confesează edilul. În acest moment, primarul a terminat anul II şi îl va începe pe al treilea, la Marketing. El spune că învaţă cot la cot cu studenţii de 20 de ani. „Este mai greu când eşti mai în vârstă, nu neapărat din cauza asta, ci pentru că noi mai avem şi alte responsabilităţi. Eu, ca primar, nu am program fix, de 8 ore, ci trebuie să fiu prezent de câte ori este nevoie. Este destul de greu, trebuie să înveţi cot la cot cu tinerii, am mulţi colegi tineri, pentru că fac facultatea la zi.” – mai spune Ion Buşagă. Pentru a ajunge la facultate, deoarece cursurile sunt dupăamiaza, între ora 15.30 şi 19.00 primarul şi ceilalţi doi funcţionari care urmează facultatea la Sibiu fac naveta. „Mergem cu maşina mea, după program. Nu suntem prezenţi în fiecare zi, mai întârziem, uneori nu am mai ajuns din cauza unor accidente pe Valea Oltului, dar avem pe cineva acolo de unde luăm cursurile, şi învăţăm ca orice student, mai ales în preajma examenelor. Eu învăţ seara când am timp, şi, dacă nu este programul prea încărcat, chiar şi la primărie când am timp.” – spune edilul. Acesta ar fi vrut să dea la administraţie, dar spune că acum doi ani, când a început el facultatea nu exista o asemenea disciplină. Cea mai mică notă luată până acum de edilul din Berislăveşti este nota 6, iar cea mai mare, 10.

Anda VLAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe