Marian Bănescu a murit în timpul unei operaţii

luni, 27 august 2007

 A treia victimă a accidentului de la Oltchim

Marian Bănescu a murit în timpul unei operaţii

A treia persoană rănită grav în explozia de la combinatul chimic vâlcean, care a avut loc marţi, 14 august a murit vineri la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti, în timpul unei intervenţii chirurgicale. Marian Bănescu, în vârstă de 34 de ani a avut arsuri de gradele III şi IV pe 75 la sută din suprafaţa corpului. Bilanţul exploziei de la combinatul chimic este acum altul: trei morţi şi cinci răniţi.

Mort vineri, în timpul unei operaţii

În cursul zilei de vineri, bărbatul a fost supus unei operaţii, dar a decedat în timpul intervenţiei. În acest moment, bilanţul exploziei de la combinatul vâlcean este de trei morţi: Elena Crangă, Elena Ancuţa şi Marian Bănescu, angajaţi ai societăţii Oltchim. În momentul deflagraţiei, ei s-au aflat în apropierea reactorului. Transportaţi pe 14 august la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri (SCCPRA) Bucureşti, Marian Bănescu, Elena Crangă şi Elena Ancuţa au fost încadraţi de medicii vâlceni la cazuri fără speranţă, peste 70 la sută din suprafaţa corpului acestora fiind afectată de arsuri. Niciun medic din Vâlcea nu le-a dat prea multe şanse de supravieţuire celor trei salariaţi ai Oltchimului grav afectaţi de explozie. În ziua în care Marian Bănescu se afla în curtea Spitalul Judeţean Vâlcea, sora sa, Elvira Udroiu, cu ochii plini de lacrimi, le declara reporterilor noştri: „M-a sunat prietena fratelui meu. Plângea fără să se mai oprească. De la ea am aflat. Am venit într-un suflet aici. Am intrat la terapie intensivă şi, când l-am văzut acolo, pe targă, nu-mi venea să cred. Era un morman de celofan. A ridicat capul spre mine. Cred că a auzit când am intrat. Suntem terminaţi. Avem un alt frate care a murit tot într-un accident. A plecat să muncească, să câştige un ban, nu să vină mort acasă… Suntem la capătul puterii!”

Fără speranţă

Numărul deceselor survenite în urma evenimentelor de la Oltchim a ajuns, astfel, la trei. Prima victimă a accidentului, o femeie de 41 de ani, Elena Ancuţa, a murit în timp ce era transportată spre Bucureşti, iar cea de-a doua, Elena Crangă, cu arsuri pe 95 la sută din suprafaţa corpului, a decedat în noaptea de 19 spre 20 august, la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arşi Bucureşti. La SCCPRA sunt internate, în prezent, încă două persoane, Georgeta Gheorghe şi Gheorghe Sinescu, ambele cu arsuri de gradele II şi III. Prefectul de Vâlcea, Anuţa Handolescu, a afirmat că, deocamdată, ziua înmormântării lui Marian Bănescu este incertă, trupul bărbatului de 34 ani aflându-se încă la morga spitalului de arşi.

Anda VLAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe