Şapte proiecte ale judeţului Vâlcea finanţate prin Programul PHARE

joi, 21 iunie 2007

 Şapte proiecte ale judeţului Vâlcea finanţate prin Programul PHARE

• Totalul finanţărilor nerambursabile atrase prin cele 7 proiecte se ridică la suma de 225.517,68 euro

În cadrul Programului Phare 2005 Coeziune Economică şi Socială, Schema de Granturi pentru Sectorul Public pentru Pregătirea de Proiecte în domeniul Protecţiei Mediului, la nivelul judeţului Vâlcea au fost elaborate şi depuse pentru evaluare un număr de 46 de proiecte. Dintre acestea, 7 proiecte au fost aprobate pentru finanţare, conform scrisorilor de aprobare primite din partea Direcţiei Dezvoltare Regională Fonduri Phare a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor.     

Beneficiarii acestor finanţări sunt: Consiliul Judeţean Vâlcea – Sistem integrat de gestionare a deşeurilor; Consiliile locale ale oraşelor Băbeni, Bălceşti, Călimăneşti, Horezu şi Consiliul Local al comunei Orleşti – Reabilitări/extinderi ale sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare; Consiliul Local al comunei Dăeşti – Sistem integrat de colectare a deşeurilor şi depozitare temporară în comuna Dăeşti. Totalul finanţărilor nerambursabile atrase prin cele 7 proiecte se ridică la suma de 225.517,68 euro.

 „În acest moment sunt în curs de semnare contractele de finanţare nerambursabilă pentru 7 din cele 46 de proiecte depuse pe Programul Phare 2005. Deşi prin aceste proiecte se realizează doar studiile de fezabilitate şi documentaţia conexă, considerăm că această schemă de finanţare a fost un succes atât al judeţului Vâlcea cât şi al Direcţiei Strategii, Programe, Relaţii Externe, care a elaborat 4 din cele 7 cereri de finanţare câştigătoare, mai ales în condiţiile în care 23 proiecte sunt în lista de rezervă, obţinând un punctaj foarte mare. Împreună cu consultanţii, Direcţia Strategii, Programe, Relaţii Externe a participat la elaborarea documentaţiei pentru 20 de propuneri de proiect într-un timp foarte scurt, deoarece pe ultima sută de metri a apărut o clarificare care dădea dreptul şi altor consilii locale să devină solicitanţi eligibili şi să depună cereri de finanţare.” a declarat domnul Dumitru Buşe, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe