Baschetul masculin rămâne în Divizia A

joi, 14 iunie 2007

Trupa lui Cristi Achim s-a impus în turneul de la Târgovişte

Baschetul masculin rămâne în Divizia A

În vara anului trecut, echipa de baschet masculin BC Vâlcea reuşea să promoveze în premieră în prima divizie. La primul sezon în acest eşalon, trupa lui Cristi Achim a avut un parcurs nu tocmai perfect, totul culminând şi cu furtul, adesea ca la uşa cortului, pe care l-au practicat arbitrii. Una peste alta, la finalul sezonului, vâlcenii au terminat pe loc retrogradant, doar West Petrom Arad fiind gruparea aflată în spatele vâlcenilor. Salvarea a venit tot de la federaţie, care a decis disputarea unui turneu de baraj.

Turneu la Chindiei

Oraşul Târgovişte a fost ales gazda acestui turneu. Din şase formaţii ce trebuiau să participe la acest turneu, au rămas doar patru, două, West Petrom Arad şi Clasic Dom Bucureşti, retrăgându-se din lipsă de fonduri. Aşadar au rămas patru formaţii să lupte pentru primele două locuri care asigurau prezenţa şi în campionatul viitor în Divizia A. Turneul a reliefat încă o dată diferenţa de valoare dintre echipele din prima şi cele din cea de-a doua divizie. Cu un an deja în „A”, vâlcenii s-au impus în toate cele trei partide jucate, au terminat pe primul loc şi au rămas astfel în primul eşalon.

Vâlcenii, trei din trei

În primul meci, vâlcenii s-au impus cu scorul de 100-60 în faţa celor de la CSS Universitatea Craiova. Pe sferturi a fost 27-19, 26-16, 24-13 şi 23-12 pentru trupa lui Achim. A urmat disputa cu Energia Rovinari. După 25-12 în primul sfert, vâlcenii l-au pierdut pe cel de-al doilea, 15-24, însă şi-au revenit şi le-au câştigat pe următoarele două, 22-13 şi 20-15. cu scorul final 82-64, trupa lui Achim câştiga şi cea de-a doua partidă şi era deja rămasă în „A”. Pentru a-şi respecta numele, doar era echipă de primă divizie!, gruparea vâlceană a jucat cu seriozitate şi cel de-al treilea meci, cu CSŞ Târgovişte. Pentru că târgoviştenii câştigaseră şi ei disputele cu Craiova şi Rovinari, ambele formaţii erau deja promovate în prima divizie. Primele două sferturi au fost ale vâlcenilor, 31-20, 22-20, cel de-al treilea a aparţinut gazdelor, 23-22, iar ultimul a fost egal, 18-18. Scor final 93-81 pentru vâlceni, grupare ce rămâne în prima divizie şi o „trage” după ea, după acest turneu, pe CSS Târgovişte. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe