APIA nu este operaţională pentru a absorbi bani europeni

duminică, 17 iunie 2007

 Doctorul în agricultură Ion Cîlea:

APIA nu este operaţională pentru a absorbi bani europeni

Preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, a afirmat recent că partidul pe care-l reprezintă este preocupat de soarta ţării şi a românilor. „P.S.D. a lansat multe propuneri, care trebuie avute în vedere în procesul de stabilitate politică.
Dintre acestea amintesc câteva: rezolvarea situaţiei dramatice din gricultură; creşterea gradului de absorbţie a fondurilor comunitare; rtezolvarea crizei din sănătate; creşterea nivelului de trai al pensionarilor; independenţa reală a Justiţiei. În acest sens pentru rezolvarea situaţiei din agricultură, P.S.D. va înainta un pachet legislativ, pachet ce va fi dezbătut în regim de urgenţă.
Dintre acestea amintesc: alocarea unei sume de 400 RON / hectar (4 milioane lei vechi) pentru plăţile directe pe anul 2007. Această măsură încearcă să compenseze întârzierea în domeniul atragerii de plăţi directe din fonduri europene pentru agricultură. Nivelul permis este de 30 % din valoarea plăţilor directe acordate de Uniunea Europeană. În acest moment din cauza întârzierilor din perioada guvernării Flutur şi din perioada domnului Remeş, Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură nu este operaţională pentru a absorbi bani europeni. Din evaluarea noastră, peste 1,2 milioane proprietari de teren care exploatează împreună peste 8,7 milioane de hectare ar putea beneficia de acest ajutor direct. Este un proiect pe care îl vom susţine foarte puternic în Parlamentul României.“ a declarat Ion Cîlea, preşedinte PSD Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe