INFO - administraţie

luni, 26 martie 2007

INFO - administraţie

 

Spaţiile verzi, în atenţia ADP-ului

 

În ultima perioadă, Direcţia Administrării Domeniului Public s-a axat pe întreţinerea spaţiilor verzi din municipiu, realizând o serie de lucrări în acest domeniu. Astfel, au fost tăiaţi 11 arbori periculoşi în zona 1 Mai, la Liceul Sanitar şi pe strada Lespezi, a fost defrişată o suprafaţă de 830 mp în zona aleii Castanilor cu ocazia amenajării unui drum de acces la cantina săracilor din cadrul Episcopiei Râmnicului şi s-au plantat 4500 de flori pe străzile Ştirbei Vodă, General Praporgescu, în Scuarul Episcopiei şi pe Calea lui Traian în vecinătatea Muzeului de Istorie şi a Policlinicii cu Plată. Au mai fost plantaţi 200 mp de gazon rulant în faţa sediului primăriei, la blocul A9 şi pe strada Mihai Eminescu şi s-a amenajat un spaţiu verde în suprafaţă de 300 mp pe strada Constantin Brâncuşi.

 

Parcări pe bandă rulantă în municipiu

 

În domeniul întreţinerii arterelor rutiere din municipiu, în ultima săptămână DADP a realizat mai multe marcaje transversale şi a făcut reparaţii cu 725 de tone de mixtură asfaltică pe bd. Tudor Vladimirescu şi pe aleea Castanilor. De asemenea, s-au mai făcut asfaltări la parcările de la blocurile A54 - A62, la Spitalul Judeţean nr. 1 şi la bl. R6 pe strada Henri Coandă. Lucrătorii DADP au mai participat şi la demolarea unuor chioşcuri şi garaje fără autorizaţie din municipiu, precum şi la curăţarea rigolelor din zona Ostroveni.

 

Camioanele, în vizorul Corpului de Control

 

Corpul de Control al Primarului a verificat în ultima săptămână 36 de camioane care efectuau transport greu pe raza municipiului, depistând 20 de vehicule care nu aveau autorizaţia necesară din partea primăriei şi aplicând amenzi în valoare totală de 3.000 lei. O altă amendă aplicată de CCP a fost în sumă de 1.000 lei pentru o afişajul ilegal făcut în Râmnic de către firmă din judeţul Bihor specializată în emigrări. În ceea ce priveşte autorizaţiile pentru activitatea de alimentaţie publică, au fost emise 14 somaţii de intrare în legalitate pentru agenţi economici din domeniu, în caz contrar urmând să fie aplicate amenzi între 1.000 şi 2.500 lei.

 

Poliţia Comunitară aduce bani la bugetul local

 

Poliţia Comunitară a sancţionat în ultima săptămână 42 de infracţiuni prin 27 de amenzi în valoare totală de 3.550 lei şi 15 avertismente. Cele mai multe amenzi au fost date pentru abateri de la reglementările HCL nr. 50/2006 privind normele de salubritate ale municipiului. O altă activitate a poliţiştilor comunitari, în data de 20 martie, a constat în asigurarea protecţiei fizice a inspectorilor D.G.E.F. Râmnicu Vâlcea în contextul unei acţiuni de încasare a debitelor restante de la mai mulţi cetăţeni domiciliaţi în Colonia Nuci, ocazie cu care au fost verificate 25 de persoane; acţiunea s-a desfăşurat fără a se înregistra evenimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe