Oltchim ÔÇô campioană înainte de termen

luni, 5 februarie 2007

Rulmentul Braşov – Oltchim Rm. Vâlcea 21-27

Oltchim – campioană înainte de termen

• vâlcencele mai au nevoie de maximum zece puncte pentru a deveni şi matematic noua campioană a României

La mijlocul săptămânii trecute ne-a fost dat să retrăim sentimentele plăcute ale scandării galeriei care a punctat ferm: „Uite-le, uite-le, uite campioanele!”, după ce Tadici a „smuls” coroana de pe fruntea Tâmpei şi a adus-o la Vâlcea pentru a reinstaura domnia echipei Oltchim în handbalul feminin românesc. Meciul cu Rulmentul şi-a respectat în unele momente statutul de derby, însă abia prin repriza a doua. Vâlcencele au fost de vis: Ionela Gâlcă a deschis scorul, Luca a marcat din aeriană, tot Gâlcă a mărit diferenţa după o pasă direct de la „vecina de peste stradă”, Huţupan, aceeaşi frumoasă Ionela transformând şi o lovitură de la 7 metri pentru un incredibil 5-0 când nu trecuseră nici şapte minute de joc. Braşovencele şi-au revenit „din corzi” şi au redus treptat din diferenţă, însă Gatzel şi Elisei au marcat pentru 10-5 în favoarea echipei Oltchim când era doar minutul 16!!!! A fost momentul în care Mariana Târcă a simţit nevoia să solicite un time-aut şi să-şi motiveze jucătoarele. Braşovencele au revenit cu o mai mare răutate: Meiroşu a înscris în timp ce a fost faultată, dar nu s-a validat golul, la fel şi Gatzel, din nou Meiroşu dă gol faultată fiind, dar de data asta arbitrii au aşteptat să vadă unde ajunge mingea şi nu s-au mai grăbit să fluiere: 6-11. Ratările (chiar şi din 7 metri) ale vâlcencelor au făcut ca la pauză scorul să fie un nesperat 12-13, avantajos pentru Rulmentul din perspectiva spectacolului total făcut de Oltchim.

În partea a doua a derby-ului am avut surpriza să constatăm că Rulmentul a izbutit nu doar să egaleze şi să menţină acest echilibru, ci şi să preia în minutul 39 conducerea la un gol diferenţă. A fost doar „rănirea fiarei” şi trezirea la realitate a vâlcencelor care după 19-19 au început să se distanţeze gol cu gol şi să obţină o victorie ce nu poate fi pusă la îndoială: 27-21 pentru Oltchim şi o diferenţă de şase puncte în clasament. Având în vedere şi succesul din meciul cu Zalău, viitoarea campioană Oltchim mai are nevoie matematic de maximum zece puncte, ceea ce ar însemna că pe 25 martie, la finele meciului cu Universitatea Timişoara se poate sărbători cel de-al treisprezecelea titlu naţional din handbalul feminin românesc câştigat de Vâlcea.

N-au avut milă nici de Zalău

După victoria din partida cu Rulmentul, mai multe voci susţineau că lui Tadici i se va face milă de fosta sa echipă şi va permite celor de la Zalău să scoată un scor bun la Vâlcea. Ori, ca un profesionist desăvârşit, Tadici n-a acceptat să facă nici un compromis şi, chiar dacă a rulat mai multe jucătoare ce nu prind întotdeauna echipa de bază, vâlcencele s-au impus categoric. Din păcate Ionela Gâlcă n-a izbutit să se menţină pe primul loc în clasamentul marcatoarelor din Liga Naţională, dar are „culoar” favorabil să devină cea mai bună handbalistă din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe