Rectificare bugetară pentru şcoli

joi, 14 decembrie 2006

 Rectificare bugetară pentru şcoli

Aprobată în şedinţa extraordinară a Consiliului Local, ultima rectificare a bugetului municipiului a adus, în baza HG 1617/22.11.2006, un plus de 440.000 lei pentru patru unităţi şcolare din Râmnic. Suma este defalcată în felul următor: 90.000 lei pentru reabilitare de instalaţii termice la Liceul Matei Basarab, 60.000 lei pentru amenajări interioare, tâmplărie, parchet şi lambriuri la Grădiniţa nr. 14, 90.000 lei pentru tâmplărie la Grupul Şcolar Oltchim şi 200.000 lei Grupului Şcolar Nicolae Pleşoianu pentru consolidarea clădirii proprii de ateliere din strada Morilor. Lucrările menţionate sunt deja contractate, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean, dar nu au fost demarate din lipsa acoperirii financiare. Recenta alocare de la bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării ridică la 1.940.000 lei totalul sumelor destinate din bugetul de stat al anului 2006 învăţământului râmnicean, în timp ce contribuţia bugetului local în acest domeniu, pentru anul în curs, se ridică la valoarea de aproape 9.000.000 lei. De menţionat că rectificarea bugetară aprobată vineri de consilierii locali a alocat şi suma de 50.000 lei pentru achiziţionarea unei plite pentru gaze la Grădiniţa Cozia.

140.000 lei strânşi la Balul Primăriei

Cu ocazia Balului Primăriei, eveniment având şi o trăsătură caritabilă, a fost strânsă o sumă totală de aproximativ 140.000 lei. Din aceşti bani, în funcţie de necesităţile centrelor de plasament din municipiu, în perioada următoare vor fi achiziţionate, în principal, mai multe articole de aparatură electrocasnică necesare unei mai bune funcţionări a acestor unităţi. Astfel, Balul Primăriei a adus bucurie nu numai celor care au participat la ea, dar o va face şi pentru copiii instituţionalizaţi din Râmnic.

Stadionul Zăvoi se modernizează

Profitând de condiţiile meteo favorabile, SC ROMTOTAL SRL, în baza contactului semnat în 11 decembrie, a demarat montarea a 2.000 de scaune la Stadionul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. Această lucrare  face parte din ansamblul de măsuri vizând modernizarea  bazelor sportive. Termenul de finalizare a montării scaunelor este de 20 de zile. Tot în acest context, SC CONCIT S.R.L. a fost desemnată prin licitaţie pentru amenajarea sălii de atletism din aceeaşi zonă, lucrările constând în construcţii, amenjări interioare şi reparaţii la instalaţia electrică.

Colindătorii se înghesuie la primărie

În acest an sezonul de colinde la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a fost deschis săptămâna aceasta de un grup de aproape 100 de elevi al Şcolii Generale Take Ionescu. Tinerii au interpretat un adevărat concert de colinde pentru conducerea primăriei şi pentru funcţionarii publici care le-au ieşit în întâmpinare, iar pentru strădania lor toţi au fost răsplătiţi cu cadouri. În zilele următoare, mai multe grupuri de elevi sau preşcolari din Râmnic sunt aşteptate la sediul Primăriei pentru a prezenta scurte momente artistice specifice sărbătorilor de iarnă.

Concert de Crăciun în centru Râmnicului

Primăria municipiului invită toţi râmnicenii sâmbătă, 23 decembrie 2006, în Scuarul Mircea cel Bătrân, la un Concert Extraordinar de colinde. Evenimentul  va începe la ora 18.00 .Vor participa Rapsozii Oltului, ansamblul Rapsodia Vâlceană, Nicolae Furdui Iancu, Nineta Popa, Ionuţ Fulea şi Mariana Ionescu. Pe durata celor 4 ore de concert, cei prezenţi se vor putea încălzi cu o cană de vin fiert, iar pe copii îi aşteaptă mai multe surprize din partea Teatrului Municipal Ariel.

Consilierii majorează impozitele

Ultima şedinţă din acest an a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea  va avea loc joi, 28 decembrie. Printre punctele de pe ordinea de zi se numără: aprobarea taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2007, precum şi o nouă zonare a municipiului, valabilă de la data de 1 ianuarie. Aceste două propuneri legislative locale au fost supuse atenţiei cetăţenilor prin publicarea în numărul 12/27.11.2006 al Monitorului Oficial al municipiului Râmnicu Vâlcea; de asemenea, ele pot fi consultate şi pe site-ul primăriei la adresa www.primariavl.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe