Deputatul Daniela Oteșanu apără drepturile elevilor de la nivelul primar. Și aceștia să beneficieze de burse de excelență olimpică sau burse de merit

luni, 16 octombrie 2023

Deputatul vâlcean Daniela Oteșanu, membru în Comisia pentru muncă și protecție socială din Parlamentul României, i-a adresat o Întrebare Ministrului Educației Ligia Deca privind acordarea burselor de merit și de excelență olimpică și elevilor din clasele primare și păstrarea burselor de studiu și de performanță.

Redăm mai jos, Întrebarea astfel cum a fost formulată de doamna deputat:

ÎNTREBARE

Obiectul întrebării: Acordarea burselor de merit și de excelență olimpică și elevilor din clasele primare și păstrarea burselor de studiu și de performanță

Stimată doamnă ministru,

Vă rog să-mi comuncați care sunt motivele pentru care Ministerul Educației susține ca elevii de la nivelul primar pot beneficia doar de burse sociale, excluzând astfel posibilitatea lor de a primi burse de excelență olimpică sau burse de merit.

Apreciez că este importantă asigurarea nediscriminatorie și echitabilă prin burse de merit și de excelență și pentru elevii din învățământul primar, aceștia fiind excluși de la acordarea acestor beneficii prin metodologia de aplicare a Legii nr. 198/2023.

În opinia mea prin acordarea de burse performanță și la învățământul primar, utilizându-se aceeași bază de acordare pentru situații comparabile, elevi, indiferent de ciclul de învățământ, se menține în condiții de legalitate și echitate, acordarea nediscriminatorie a burselor și se revine la situația dinainte de aprobarea Metodologiei-cadru de acordare a burselor pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat.

Aveți în vedere menținerea burselor de performanță și a celor de studiu, în continuare, în școli?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe