Vrei să devii dezvoltator imobiliar? Ce trebuie să știi despre avizul de mediu

vineri, 11 februarie 2022

 

Grija pentru mediul înconjurător este un element tot mai prezent în societate. Din fericire, inclusiv România se preocupă de implementarea măsurilor prin care natura și resursele sale să beneficieze de protecție. Iar domeniul construcțiilor este unul care a afectat întotdeauna mediul. Din această cauză, au fost implementate mai multe legi prin intermediul cărora sunt necesare acțiuni care să asigure protecția mediului înconjurător, în contextul ridicării unor noi clădiri.

Dacă ești în căutarea succesului ca dezvoltator imobiliar, trebuie să știi că obținerea avizului de mediu reprezintă un pas esențial înainte de a putea ridica o clădire. Din acest articol, poți afla în ce situații îți este necesar Avizul de Mediu și cum îl poți obține fără emoții. 

Iată ce este un aviz de mediu și cum îl poți obține 

Avizul de mediu este un concept introdus în legislația din România în 2005, prin intermediul OUG nr. 195. Acesta reprezintă un act administrativ care poate fi emis doar de autoritatea care se ocupă de protecția mediului. Cele mai importante informații despre avizul de mediu sunt legate de contextul în care este necesară obținerea sa.

Avizul de mediu este necesar atunci când se dezvoltă planuri urbanistice care au fost solicitate în certificatul de urbanism. Este vorba despre Planul Urbanistic de Detaliu, Planul Urbanistic Zonal și Planul Urbanistic General. Prin intermediul avizului de mediu, se demonstrează că proiectul se va dezvolta în conformitate cu legislația de mediu aflată în vigoare. Obținerea avizului de mediu este o condiție obligatorie pentru orice program urbanistic. 

Simplificat, se poate spune că avizul de mediu confirmă faptul că proiectul clădirii sau clădirilor pe care vrei să le ridici respectă, în totalitatea lor, măsurile legale privind protecția mediului. 

Cum să obții mai ușor avizul de mediu

Obținerea avizului de mediu poate să se dovedească a fi un proces destul de anevoios, mai ales dacă nu ai experiență în acest domeniu. Este necesar să consulți site-ul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului pentru a afla toți pașii necesari. De asemenea, acolo poți găsi și lista documentelor care sunt necesare pentru întocmirea unui dosar eficient. 

O variantă mult mai sigură și mai ușoară prin care poți obține avizul de mediu pentru proiectul tău este aceea de a lua legătura cu o companie de consultanță precum Stratos. Aceasta te ajută să obții toate documentele necesare, pentru a întocmi dosarul prin care soliciți avizul de mediu. 

De asemenea, o companie de acest fel te ajută să păstrezi legătura cu autoritățile statului și să ai acces imediat la orice informație ar putea fi necesară. Experiența este esențială atunci când ești implicat în astfel de proceduri birocratice. Serviciile de consultanță oferite de către companiile specializate în domeniu pot să accelereze procesele și să te ajute să eviți greșeli care te-ar putea costa timp și bani. 

Experții de mediu reprezintă un sprijin foarte important în încercarea ta de a grăbi obținerea avizului de mediu, în așa fel încât planurile tale să se poată desfășura cât mai repede și în condiții legale. Așadar, nu ezita să apelezi la ajutorul lor atunci când ai nevoie!

Sursa foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe