CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU, PRESEDINTE ALDE: „ALEGERILE EUROPARLAMENTARE SUNT UN PRILEJ BUN SĂ NE APROPIEM ȘI MAI MULT DE OAMENI”

luni, 29 aprilie 2019

ALDE a prezentat candidații pentru alegerile pentru Parlamentul European în fața membrilor și simpatizanților din județele Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș Severin. La evenimentul organizat în Timișoara au participat peste 1500 de membri și simpatizanți ai ALDE.

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele ALDE, le-a transmis membrilor ALDE prezenți la eveniment că „alegerile acestea sunt un prilej bun să ne apropiem și mai mult de oameni”.

Liderul ALDE a precizat că „ne dorim oameni cu experiență și greutate în Parlamentul European, care să reprezinte o pavăză în calea umilirii cetățenilor români”.

Președintele ALDE a spus că își dorește ca în viitorul mandat al Parlamentului European să fie curmate practicile de denigrare a imaginii României de către reprezentanți ai românilor.

„Corupția și blocajele instituționale au existat, însă, mult înainte de intrarea României, Ungariei ori a Bulgariei în Uniune. Cum am ajuns totuși să fim pictați ca cele mai corupte ființe ale Uniunii? Totul cu ajutorul unor unelte autohtone. Fie că s-au numit ele Monica Macovei, Cristian Preda, Traian Ungureanu ori Siegfried Mureșan, ei nu au făcut altceva. În anii și pe banii de la UE au aruncat asupra noastră noroiul pe care nu l-ar fi aruncat nici măcar dușmanii”.

Secretarul General al ALDE Daniel Chițoiu le-a transmis celor prezenți la evenimentul de la Timișoara că își dorește ca la aceste alegeri ALDE să obțină rezultate mai bune decât la alegerile din 2016, iar ALDE să se mobilizeze mai bine.

Norica Nicolai, membru în Parlamentul European din partea ALDE și cea care deschide lista pentru Parlamentul European, a spus că „Europa înseamnă cetățeanul, iar pentru noi este important să ne luptăm și să ne batem pentru apărarea intereselor românilor. Eu mi-am apărat țara și o voi face în continuare, pentru mai mult respect, demnitate și viitor. Atunci când mergeți la vot, gândiți-vă că noi nu am înjurat niciodată partidul, că noi suntem niște oameni normali. Ora României în Uniunea Europeană sosește odată cu 26 mai 2019”.

Varujan Vosganian, purtătorul de cuvânt al ALDE și candidat pentru Parlamentul European, a declarat că „noi trebuie să ducem politica mai departe, prin testament. Așa cum conducătorii Romei, mergeau să vadă focul sacru, așa și oamenii trebuie să se întoarcă la Timișoara, să vadă de unde a început revoluția”. „Cuvântul demnitate adună toată forța”, a adăugat Varujan Vosganian.

Vicepreședintele ALDE, Andrei Gerea, candidat pentru Parlamentul European, a transmis membrilor și simpatizanților ALDE că „miza acestor alegeri este mult mai mare decât de a alege un competitor, este vorba despre viitorul României ca membru al Uniunii European și despre rolul pe care țara noastră îl va avea pe mai departe în Uniunea Europeană”.

Profesorul universitar Daniel Barbu a precizat că lista ALDE „este ocupată de personalități care au reprezentat cetățenii în mai multe rânduri. Politica înseamnă egalitate, demnitate, legalitate. Oamenii trebuie să le simtă ca fiind benefice”. Daniel Barbu a mai spus că „aceste alegeri nu trebuie separate de cele care urmează la iarnă”.

Președintele ALDE Timiș, deputatul Marian Cucșa, a spus că are convingerea că ALDE „își va atinge obiectivele și de această dată, la alegerile europarlamentare, care reprezintă un nou test de maturitate pentru noi. Am încredere în voi că vă veți implica cu maxima seriozitate și determinare pentru ca ALDE să reprezinte România în Parlamentul European”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe