Sparle si soparle

joi, 24 martie 2011

Sparle si soparle

• Cei de la Agenţia Judeţeană de Protecţie a Mediului Vâlcea au un simţ foarte „ascuţit" al umorului atunci când vine vorba de ocrotirea unor specii de insecte, păsări şi animale. Iată spre exemplu câte condiţii au impus cei de la Mediu atunci când a venit vorba de aprobarea lucărilor de extindere a reţelei de apă în Aglomerarea Râmnicu Vâlcea: „Lucrările nu se vor executa primăvara (lunile martie, aprilie şi mai), pentru a proteja speciile de faună sălbatică aflate în perioada de reproducere. Se vor evita zgomotele suplimentare care ar putea deranja următoarele specii: liliac cârn, lup, râs, liliac comun, liliac mare cu potcoavă (!), urs brun, reptile, amfibieni, buhai de baltă cu burta galbenă, triton cu creastă, moioagă, zglăvoc, croitor mare, cosaş, rădaşcă, croitorul cenuşiu, lăcustă de munte, cosaşul transilvan şi câteva soiuri de păsări, specii identificate în zonă şi pentru care au fost declarate aceste situri". Specialiştii de la Agenţia de Mediu au uitat probabil de râme, care nu trebuie... stresate de zgomotul excavatoarelor!!!

• O nouă pacoste s-a abătut asupra primăriţei din Runcu, Maria Dina, după ce de mai mult de un an nu a avut fonduri pentru funcţionarea instituţiei şi pentru plata salariilor. Despre ce este vorba? Marţi, 22 martie, la ora 21, la locuinţa doamnei Maria Dina din Runcu a izbucnit un incendiu, însă pompierii militari au intervenit rapid şi au reuşit să stingă focul. Până la stingerea incendiului, a ars acoperişul casei construit din lemn cu învelitoare din ţiglă pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp. După 20 de minute de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la restul locuinţei.

• Tot mai mulţi iubitori ai fotbalului sunt de acord că meciul dintre CSM Rm. Vâlcea şi Voinţa Sibiu (încheiat cu 1-2) a fost un... blat ordinar. Se aude că acţionarul majoritar al clubului, controversatul Cătălin Rufă, ar fi încasat sume frumoase de la echipa din Sibiu pentru ca CSM-ul să ia bătaie şi să netezească drumul Voinţei către promovare. Priviţi numai desfăşurătorul meciului, la sfârşitul partidei: „Cu două minute înainte de final, fostul municipal, Iulică Popa, a pătruns în careul CSM-ului şi centralul a arătat punctul cu var după un contact cu un apărător al vâlcenilor". Aude cineva de la FRF-ul lui Mircea Sandu???

• În sfârşit, după ani de aşteptări, hingherii ADP-ului din Râmnic au putut fi văzuţi din nou pe străzile oraşului pentru a strânge câinii vagabonzi ce s-au înmulţit îngrijorător de mult în ultima perioadă. Este nevoie de o acţiune în forţă a Primăriei Râmnicului pentru a diminua numărul de maidanezi, număr estimat în prezent la circa 3.000 de exemplare.

• Două bile negre îi acordăm primarului Romeo Rădulescu chiar în „Săptămâna curăţeniei": albia râului Olăneşti şi zona împădurită din vecinătatea ştrandului Ostroveni „mustesc" de mizerie şi gunoaie.

• Forfotă mare la Partidul Conservator Vâlcea după ce „spaniolul" Mircea Stănculescu a luat în spate arhiva şi toate documentele şi... le-a dus acasă. În ciuda încercărilor preşedintelui interimar, Jenică Poenaru, de a calma situaţia, conservatorii locali continuă să se păruiască în public. După ce au fost prieteni la cataramă, prim-vicele Ion Pîrvulescu s-a lepădat în ceasul al 12-lea de Mircea Stănculescu, însă „trădătorului" i se pregăteşte o surpriză: va fi adus la Vâlcea consilierul local Nicu Nicolae, „prietenul" de la Lădeşti care a dus la căderea lui Mircea Stănculescu. Oricum, este mai mult decât evident că fostul preşedinte al PC Vâlcea, Dumitru Buşe, se întoarce în mormânt văzând cum a ajuns partidul, o formaţiune politică ce îl are în frunte acum pe „filozoful şi omul de cultură" Ion Pîrvulescu by Budeşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe