Cine îl acoperă pe „miliţianul” Chituc? (I)

miercuri, 19 martie 2008

Aventurile unui poliţist buclucaş!

Cine îl acoperă pe „miliţianul” Chituc? (I)

Traian Guminski

 Cititorii noştri fideli îşi amintesc, că luna trecută am scris ceva mai mult despre Mircea Chituc şeful e post din comuna Păuşeşti Măglaşi, care a părăsit sub ochii noştri locul un accident rutier în care a fost implicat şi care a sechestrat o persoană, un om simplu, de la locul de muncă din comuna Vlădeşti, ducându-l cu forţa, fără mandat şi fără explicaţie, în sediul de poliţie din Păuşeşti. Am postat pe pagina noastră de internet şi filmul poveştii, am avut apoi o întrevedere cu actualul comandant al Poliţiei Vâlcea. Ni s-a promis, că va avea loc o cercetare internă prealabilă şi că apoi ni se vor comunica măsurile luate. Până la 1 martie. Au trecut de atunci încă trei săptămâni iar Chituc e bine mersi.

Poliţia nu trebuie să joace „electoral” la locale

Nicăieri în România sistemul PCR ( Pile-Cunoştiinţe- Relaţii) nu funcţionează mai bine ca în Poliţia Română - aici de la simplu agent debutant până la gradul de chestor se „negustoreşte” totul. Avansările, numirile în posturi, detaşările, concursurile, primele, turele, concediile, gradele, concursurile, examenele, cercetările. În toate au mereu de câştigat cei care sunt mai tari în PCR. Despre Mircea Chituc am vorbit cu mulţi oameni, de prin toate zonele unde a lucrat. I-am creionat portretul de poliţist oportunist, care se implică mereu unde are de câştigat.

Am aflat de hobby-ul său pentru vânătoare. Hobby transformat de multe ori în infracţiune atunci când braconează (avem martori care ne-au declarat că pot depune mărturie în acest sens!) Am aflat că o parte din vânat este dus la şefi. Sistematic nu de acum. Că are relaţii cu unii procurori, că este protejatul unui comisar şi că Enăchescu de la Inspecţia Internă încearcă să-l „spele“. Elocventă ni s-a părut o caracterizare făcută de un intelectual din Păuşeşti. „ Dacă doi oameni sunt implicaţi în ceva şi intervine Chituc atunci acesta ori îşi ia parte de la una din părţi, ori de la amândouă”! Am vorbit chiar cu oameni, care au nevoie de poliţişti răi.

La Titeşti, primarul Cătălin Daneş ar dori un poliţist de talia lui Chituc şi l-ar accepta. Mai ales că zona fiind săracă nu prea are ce lua de la oameni. La Lădeşti domnul Chituc ar putea suplini lipsa de personal. În special în week-end când traficul rutier creşte datorită a trei discoteci mari din zonă. Ar putea ridica lejer permise auto ceea ce se pare că îi face plăcere sau ar putea interveni în rezolvarea unor accidente rutiere. Cât a câştigat acest Chituc din colaborarea sa cu un contravenient nu ştim. Dar ştim cât va pierde poliţia din imagine din cauza lui. Se apropie alegerile. La cele de acum patru ani, nesocotind legea şi cea scrisă şi cea a bunului simţ, poliţistul buclucaş s-a implicat electoral. Comuna a rămas în urmă. Patru ani a avut un edil care nu a putut face nimic pentru comunitate.

Pentru că aşa a vrut Chituc. L-am avertizat pe Florian Marin, şeful IPJ Vâlcea. Credeam că nu ştie cine este Chituc. În urma anchetei noastre am aflat că ştia. De acum mulţi ani. Ştia bine şi de acel accident, care putea lăsa fără viaţă o femeie. Femeie care, lovită cu viteză de un autoturism condus demenţial de un cetăţean din alt judeţ, a ajuns să stea prin spitale - 50 de zile. Apoi tot ea a trebuit să plătească reparaţia autoturismului, care a izbit-o datorită actelor întocmite de un poliţist, ce nu merită uniforma. Toate amănuntele acestui accident în ediţia de luni. Poate până atunci îşi cere mutarea Chituc sau primim un comunicat de la şefii săi. Sistemul PCR nu poate funcţiona în presă, domnilor! Sau măcar nu în toată!

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Sindicalistul Pîrvu, oportunist în Consiliul Ju...
(Impact)Clanul Antoneştilor se zgârceşte pentru o bucat...
(Ancheta)Cine îl acoperă pe „miliţianul” Chi...
(Administratie)Alunecări de teren, periculoase pentru Berbeşti
(Editorial)Gutău nu va bate pe nimeni
(Politica)Bogdan Pistol apara interesele Oltchim
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle(Sport)Gyor şi Lada, Zvezda şi Hypo, careul de aşi al ...
(Actualitate)Fântânile fin Laloşu, din nou în flăcări
(Administratie)Râmnicul s-a înfrăţit cu un oraş turcesc
(Administratie)Comuna Nicolae Bălcesu se europenizează
(Administratie)Ecouri la Festivalul National Glasul cânteculu...
(Actualitate)Total Electric Oltenia din Râmnicu Vâlcea
(Administratie)În comuna Voiceşti au început să vină bani
(Impact)Acţionarii nemţi de la Oltchim nu sunt sănătoşi!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe