Tun de 18 milioane de euro rezolvat de avocatii deputatului Ungureanu

joi, 20 decembrie 2007

Prin iresponsabilitatea fostului prefect Handolescu, Râmnicu Vâlcea pierde 17 hectare de pãdure

Tun de 18 milioane de euro rezolvat de avocatii deputatului Ungureanu

Terenul din fata bazei de agrement din Ostroveni, în suprafatã de 17,74 hectare, va intra în posesia lui Andre Paul Konstantin Lahovary, urmasul cunoscutului boier Lahovary. Terenul din Ostroveni nu a fãcut niciodatã parte din mosia Lahovary ce se întindea în Vâlcea pe 81 de hectare situate în mai multe localitãti. Dar la valoarea pietei cele aproape 18 hectare valoreazã 18 milioane de euro.

Acum, când în zonã nu sunt încã utilitãti iar bulevardul Dem Rãdulescu este doar pe linie pe o plansã. În viitor pretul metrului pãtrat se va dubla în acest loc. Asa cã în ultima perioadã au încercat mai multi „bãieti” destepti sã punã mâna pe el. În cele din urmã sotia avocatului Petre Ungureanu, cunoscutul deputat, a reusit sã obtinã o hotãrâre judecãtoreascã irevocabilã si definitivã în favoarea clientului Lahovary. În acest material vom relata cum a fost posibil acest lucru si vom lãsa cititorii nostri sã tragã concluziile.

Procesul Lahovary

Andre Paul Konstantin Lahovary, domiciliat în Suedia ( Visby 621555- BRF Snack Igh.203), sfãtuit de niste bãieti destepti o alege avocat pe Anca Ungureanu, sotia deputatului Ungureanu. si deschide proces împotriva Comisiei Judetene pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate. Anterior procesului, urmasul boierului Lahovary solicitase cele 17 hectare de la Comisia Localã a Primãriei Râmnicu Vâlcea. Comisia localã nu i-a putut da terenul pentru cã, legal, Lahovary nu avusese teren pe acest amplasament, ci în comuna Budesti.

Dosarul 3529/288/2007 a avut un traseu extrem de complicat. Beneficiind de sustinerea unui cabinet de avocati specializati în baletul juridic mioritic Lahovary a chemat în judecatã Comisia Judeteanã si nu comisia localã a Râmnicului. Primãria municipiului nici nu a fost înstiintatã despre proces, desi terenul revendicat se aflã pe teritoriul municipiului. Contrar altor procese, care dureazã ani în sir acesta s-a judecat relativ repede beneficiind parcã si de o „întelegere” a instantei. Detinem informatii cã Prefectura a fost reprezentatã de jurista Nicoleta Grigore, nimeni alta decât sotia avocatului Grigore, unul dintre cei mai buni colegi de-ai avocatului - deputat Ungureanu Petre si coleg cu acesta prin mai multe partide politice de-a lungul ultimilor ani.

Fãrã ca primãria sã aibã reprezentant si fãrã ca jurista prefecturii sã se prezinte în proces clientul familiei Ungureanu câstigã, în sedinta publicã din 15 iunie 2007 procesul . Pronuntarea are loc pe 22 iunie, datã la care este redactatã si hotãrârea . : „….. admite contestatia formulatã de petent, în senul cã dispune reconstituirea în naturã, pe vechiul amplasament, a dreptului de proprietate asupra terenului în suprafatã totalã de 17,74 ha, situat pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, identificat în planul de situatie- anexa 1 la raportul de expertizã topo-cadastralã extrajudiciarã întocmit de expert….” Asa se terminã acest proces care ar fi putut continua printr-un recurs.

Dar recursul nu este deschis de Prefecturã – CUM SE POATE AsA CEVA DOAMNÃ EX-PREFECT ? – iar primãria nu stia nici de proces nici de hotãrâre. Dacã este vorba despre incompetentã, complicitate, interes, mitã, trãdarea intereselor institutiei si a statului, prostie, indolentã sau câte ceva din toate vã lãsãm sã trageti singuri concluzia.

Manevre împotriva primarului Gutã
u

Deci din luna iunie doamna prefect, ca si marii specialisti ai dânsei de la juridic, stiau cã unul dintre clientii lui Petre Ungureanu a pus mâna pe terenul cu pricina. Cu toate astea, prin adresa nr. 13117 din 18 iulie 2007, Prefectura solicitã comisie locale Râmnicu Vâlcea sã facã demersurile pentru a primi de la Ocolul Silvic Râmnicu Vâlcea prin proces verbal, un teren de 16,69 hectare- ( este vorba despre terenul câstigat de Lahovary) deoarece Comisa Judeteanã a emis hotãrârile 371 s-au validat anexele 42 pentru mai multi autori. „ Ziarul de Vâlcea“ a intrat în posesia numelor persoanelor pe care Prefectura dorea sã le „împroprietãreascã“ cu parcele din terenul din Ostroveni.

În aceastã ideee a urmat un schimb de adrese oficiale în luna mai a acestui an între Directia Silvicã Vâlcea si Prefecturã. Toate aceste persoane beneficiau de relatii importante dacã terenuri ce ar fi trebuit sã le primeascã în Mãldãresti, Malaia, Voicesti, Galicea si Ionesti urmau sã fie mutate în intravilanul Râmnicului si primite cu acordul Prefecturii si al sefilor de la Directia Silvicã Râmnicu Vâlcea. Mutarea urma sã se facã cu primarul Gutãu aflat în concediu. Asa ca sã nu fie probleme.

Nu stim încã cine era „bãiatul destept” care intermedia afacerea cu toti acesti cetãteni. Oricum era o afacere cu prea multe persoane implicate si cum primarul Gutãu aflase si nu era nicidecum de acord sã piardã atâta teren pe care municipalitatea ar fi putut construi ceva se schimbã planul si urmeazã o somatie.

Fãrã rusine si fãrã lege

În 26 septembrie, cu adresa 15623, Prefectura trimite o somatie comisiei locale Râmnicu Vâlcea, direct presedintelui , adicã primarului Mircia Gutãu. Somatia este semnatã de doamna prefect si de….consilierul juridic Nicoleta Grigore cea care a pierdut procesul cu Ungureanu tocmai pentru cã nu s-a prezentat. Somatia spune cã sentinta 3828/22.06.2007 rãmasã irevocabilã trebuie pusã în aplicare iar cele 17,74 hectare date în proprietate petentului Andre Lahovary.

Este o mostrã de nerusinare sã-l ameninti pe primar cu un asa act când stii bine, cã acel teren nu a apartinut petentului, si cã datoritã indolentei, nesimtirii si neglijentei în serviciu procesul a fost pierdut. Prefectura putea sã facã recurs si nu a fãcut si putea anunta primãria despre proces si nu a fãcut acest lucru. Dacã am functiona într-o tarã normalã averea prefectului ar trebui confiscatã pentru acoperirea pagubei suferite de stat.

Probabil primarul Gutãu va încerca deschiderea unui proces. Oricum totul este tardiv. Petre Ungureanu (cel care s-a aflat de fapt în spatele manevrei) stie clar cã peste câteva luni cel mult clientul sãu va pune mâna pe 18 milioane de euro la care nici nu spera si pe care nu le-ar fi putut obtine fãrã manevre avocãtesti din România si fãrã complicitatea mai multor functionari.

Deci în acest caz parlamentarul va putea primi chiar mai mult decât procentul de 10 la sutã obisnuit. Cele 3-4 milioane de euro îi vor face mai usoarã viata dupã ce va pãrãsi anul viitor Camera Deputatilor si se va întoarce la meseria sa. Sau poate cu cât a strâns va deveni un mic rentier. Desi omul nu e genul acesta, fiind capabil oricând sã gãseascã noi afaceri rentabile. Chiar prin crânguri peste care cândva trecea Oltul.

Petre Ungureanu : „ Asta vroiati sã mã întrebati? Nu stiu nimic despre acest teren, sotia mea într-adevãr este avocata domnului Lahovary. Nu este singurul teren pe care l -a obtinut pentru acest client. Duceti-vã la ea sã vã dea declaratii dar mã îndoiesc cã vorbeste cu presa? Cât ati spus 18 milioane? Foarte bine înseamnã cã acel client are dreptate!”
Mircia Gutãu : „ Sunt pus în fata unui fapt împlinit. Acest teren ar fi trebuit sã aducã bani la buget si locuri de muncã pentru râmniceni. Regret cã datoritã unor functionari, care ar trebui sã apere interesele râmnicenilor, terenul va aduce foloase unui cerc restrâns de persoane interesate doar de bunãstarea lor.”

Constantin Monceanu, viceprimar : „ Nu mã mirã tupeul lui Bebe Ungureanu. Încã o datã i-a reusit câstigarea unui proces cu bani multi. Dacã as fi fost jurist al primãriei sau al prefecturii puteam obtine usor câstig de cauzã pentru institutie. Cu conditia sã stiu de proces si sã mã comport corect fatã de profesia mea.”

Tiberiu Pîrnãu
Traian Guminski

(Actualitate) Oltchimul, privatizat prin negociere
(Fapt divers) Familie spulberata pe DN7
(Ancheta) Tun de 18 milioane de euro rezolvat de avocatii...
(Actualitate) 3,13% din actiunile Boromir Prod au fost vandut...
(Sparle si soparle) Sparle si Soparle
(Actualitate) 7000 de salariati din învãtãmântul vâ...
(Editorial) Minciuna la puterea cinci
(Finante) În 2008, impozitul pe veniturile microîntreprin...
(Actualitate) River Plaza în haine de sãrbãtoare
(Administratie) 1100 de nunti de aur, sãrbãtorite la ...
(Politica) Ion Tudor pe primul loc, PSD pregăteşte bătălia...
(Fapt divers) Cazan a primit NUP
(Actualitate) Înghesuiala pentru bilete de tratament a fost î...
(Impact) Fraudarea tezelor unice:
(Sport) Fãrã medalie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe