Autorul accidentului mortal care a îngrozit Vâlcea era beat la volan! Acesta riscă ani grei de închisoare!

vineri, 19 aprilie 2024

 

Conducătorul auto, în vârstă de 28 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de uciderea din culpă, vătămarea corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, urmărirea penală fiind supravegheată de procurorul competent.

Autorul accidentului mortal care a îngrozit Vâlcea era beat la volan! Acesta riscă ani grei de închisoare!

In acest caz se va aplica Legea Anastasia, conform spuselor lui Robert Cazanciuc, senator PSD și initiator al Legii „Anastasia”: „Inițiativa privind Legea Anastasia a pornit de la o realitate în care oamenii erau pur și simplu nemulțumiți că legea permite suspendarea executării pedepsei în cazul în care se pierd vieți omenești. Oamenii au fost uciși de șoferi, în ghilimele, băuți, drogați sau fără permis, care s-au urcat la volan, au folosit mașina ca pe o armă și care au primit, în urma unor procese, suspendări de executări de pedeapsă. Așa ceva este foarte greu de înțeles pentru un om obișnuit. De aceea, am inițiat această lege care nu mai permite, practic, judecătorului să pronunțe suspendarea executării pedepsei dacă cineva care s-a urcat la volan băut, drogat sau fără permis a produs un accident mortal.”

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, persoana decedată a fost găsită încarcerată şi extrasă inconştientă, fiind declarată decedată de către echipajele medicale de la faţa locului după efectuarea manevrelor de resuscitare. „Echipajele operative sosite la faţa locului au constatat că în evenimentul rutier au fost implicate trei autoturisme şi cinci ocupanţi (trei adulţi şi doi minori), dintre care un adult încarcerat. Persoana a fost extrasă, inconştientă, şi a fost predată echipajelor medicale, care au început manevrele de resuscitare. Cei doi copii, unul care prezintă politraumatism şi celălalt fără mărci traumatice, însoţiţi de mama acestora (rănită uşor), au fost preluaţi şi transportaţi la UPU Vâlcea de către echipajul SMURD, iar echipajul SAJ a preluat şi transportat la UPU o victimă de sex masculin, cu politraumatisme. Din nefericire, cu toate eforturile depuse, cea de-a cincea persoană, de sex masculin, a fost declarată decedată de către echipajul SAJ”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru, potrivit Agerpres.

UPDATE:

Persoana căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată.

În cauză este vorba de un bărbat de 58 de ani.

 

*EVENIMENT RUTIER ÎN MUNICIPIUL RÂMNICU VÂLCEA*

*La data de 19 aprilie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au fost sesizați prin apel 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier în municipiul Râmnicu Vâlcea, strada Calea lui Traian, zona Nord.*

Din primele verificări efectuate, s-a stabilit că ar fi avut loc o coliziune între trei autoturisme.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea a 5 persoane, respectiv 3 adulți și 2 minori, unei altei persoane fiindu-i efectuate manevrele de resuscitare.

Victimele au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

*Revenim cu detalii.*

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe