RAZBUNAREA MAFIEI PADURILOR?! Procuror vâlcean suspendat din functie pe o perioada de 6 luni, dupa ce ar fi avut o atitudine nedemna fata de un comisar de politie. Decizia este definitiva

marți, 23 mai 2023

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins luni, 22 mai 2023, recursul formulat de procurorul Ionel Buse, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Brezoi, impotriva hotararii Sectiei pentru procurori a CSM nr. 7P din 16 noiembrie 2022, prin care acesta a fost sanctionat disciplinar cu suspendarea din functie pe o perioada de sase luni. Conform Inspectiei Judiciare, procurorul Ionel Buse de la Parchetul Judecatoriei Brezoi a fost trimis in judecata disciplinara sub acuzatia ca a adoptat o atitudine nedemna fata de o persoana perchezitionata, fata de un comisar de politie si fata de colegi - anunta impacpress.ro

“Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Buse Ionel impotriva Incheierilor din 23 februarie 2022 si din 2 noiembrie 2022 si a Hotararii nr. 7P din 16 noiembrie 2022 pronuntate de Consiliul Superior al Magistraturii – Sectia pentru procurori in materie disciplinara, in dosarul nr. 16/P/2021. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 22 mai 2023”, se mentioneaza in decizia ICCJ nr. 128, pronuntata in dosarul 290/1/2023.

Iata minuta Sectiei pentru procurori a CSM nr. 7P din 16 noiembrie 2022 (dosar 16/P/2021), care a fost contestata de Ionel Buse:

„Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Buse Ionel, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Ramnicu Valcea (in prezent delegat la Parchetul de pe langa Judecatoria Brezoi).

In baza art. 100 lit. d) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului Buse Ionel, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Ramnicu Valcea (in prezent delegat la Parchetul de pe langa Judecatoria Brezoi), sanctiunea disciplinara constand in ‘suspendarea din functie pe o perioada de 6 luni’ pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. c) din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Pronuntata in sedinta publica, azi 16 noiembrie 2022.”

 

Un procuror valcean curajos se lupta cu MAFIA padurilor! Seful IPJ Valcea le tine de "sase" infractorilor?!

 

Un procuror valcean curajos se lupta cu MAFIA padurilor! Seful IPJ Valcea le tine de "sase" infractorilor?!

miercuri, 9 noiembrie 2022

Un jihad nevăzut, dar intens, declanșat de un procuror din noua generație, se desfășoară acum în pădurile din Vâlcea.

Câteva grupări influente în zonă, protejate de șefii poliției județene și implicate în tăieri ilegale de arbori, au fost luate la rând săptămâna trecută cu percheziții matinale, controale mixte și acțiuni nocturne de flagrant.

Ancheta vizează companii forestiere importante într-un județ afectat cronic de fenomenul tăierilor ilegale, iar descinderile de amploare se deruleaƶă în cadrul a două dosare penale (736/P/2022 și 777/P/2022). Ambele sunt instrumentate de Ionel Bușe, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi.

Operațiunea a fost pregătită minuțios și conspirată atent pentru că investigatorii s-au temut de complicități locale și scurgeri de informații. Echipele de intervenție au fost completate cu 10 inspectori de la Garda Forestieră și cu 12 ofițeri de poliție, aduși special din alte județe ca să nu fie expuși "cumetriilor" vâlcene.

Zona investigată cuprinde nord-estul județului Vâlcea și o parte din Sibiu, unde funcționează câteva obști mari. Parte din descinderi trebuie făcute simultan în perimetrul respectiv, cu eforturi complexe de logistică și personal în faza asta judiciară. Orice deficit ar paraliza ancheta într-o direcție și ar compromite dovezile din teren.

 

 

Lucrurile au mers conform planului în primele două zile, dar s-au gripat din senin în a treia (miercuri), când procurorul Bușe s-a trezit aproape singur la poarta unei firme suspecte pe care trebuia s-o percheziționeze (Bax Trans SRL).

"Chiar înainte de intervenție", avea să reclame Bușe într-o plângere rapidă către DNA, "polițiștii de la IPJ Vâlcea prezenți la misiune (doi de la Criminalitate Economică și doi de la Serviciul Criminalistic), au fost contactați telefonic prin intermediul șefilor de servicii, de către împuternicitul la comanda IPJ Vâlcea, Dumitru Daraban, și li s-a solicitat în mod imperativ să părăsească sediul societății percheziționate".

Pretextul era că s-ar fi aflat ilegal pe teritoriul județului Sibiu, în lipsa unei delegații speciale, ceea ce s-a dovedit fals în mai puțin de o oră.

Numai că în cele aproximativ 40 de minute, cât au durat verificările telefonice la Tribunalul Vâlcea, procurorul Bușe a realizat că a pierdut elementul surpriză. Odată întors la birou, a primit confirmarea că polițiștii acționau sub mandat legal. Percheziția însă a fost compromisă.

Comisarul-șef Dumitru Daraban, cel pe are procurorul îl acuză de obstrucționare, conduce de facto IPJ Vâlcea, fiind împuternicit oficial din poziția de adjunct al inspectoratului. El coordonează direct și Serviciul de Ordine Publică din cadrul IPJ.

Frustrat de situație, Bușe a informat imediat conducerea Parchetului General și a cerut suplimentarea numărului de oameni sau transferul dosarului său la altă unitate de parchet, unde n-ar putea fi sabotat de șefii IPJ Vâlcea. Apoi, a făcut plângere la DNA. Și, mai cu seamă, a continuat tenace acțiunile din teren cu oamenii de încredere aduși din afara județului.

Iar azi-noapte a făcut o captură nouă. Un camion cu semiremorcă, operat de altă societate suspectată, a fost tras pe dreapta în jurul orei 22:00 pm. Anchetatorii au descoperit astfel 220 de arbori în plus numai la acest transport. Firma se numește Balindru SRL și este una dintre cele mai prolifice din zonă. Aparține lui Alexandru Ioniță, finul de cununie al comisarului-șef Dumitru Daraban de la IPJ Vâlcea.

Pe surse am aflat ca una dintre firmele controlate i-ar apartine unui lider politic din Valcea.

Fotografiile au fost facute la ultima intervenție

Sursa: captura/facebook.com

FB_IMG_1668005637839

FB_IMG_1668005640120

FB_IMG_1668005642665

FB_IMG_1668005645227

FB_IMG_1668005647725

FB_IMG_1668005650167

FB_IMG_1668005653935

FB_IMG_1668005659792

FB_IMG_1668005663930

FB_IMG_1668005668798

FB_IMG_1668005671345

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “RAZBUNAREA MAFIEI PADURILOR?! Procuror vâlcean suspendat din functie pe o perioada de 6 luni, dupa ce ar fi avut o atitudine nedemna fata de un comisar de politie. Decizia este definitiva”

  1. Daraban este cel care acoperă din câte am auzit dar și înțeles din ce spune domnul procuror, dar cum să intervină Comisarul Șef căd poate să își piardă postul pe care oricum este pus provizoriu

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe