Ce se intampla cu impozitele şi taxele locale din Râmnicu Vâlcea pentru anul 2022...

duminică, 9 ianuarie 2022

 

Cu majoritate de voturi, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat la finele anului trecut nivelul cotelor procentuale pentru calculul impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2022. De asemenea, s-au stabilit nivelurile sumelor fixe avute în vedere la calculul impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2022, după cum urmează: impozitul şi taxa pe clădiri pentru persoane fizice; impozitul sau taxa pe terenurile amplasate în intravilan - terenuri cu construcţii; impozitul sau taxa pe terenurile amplasate în intravilan - altă categorie de folosinţă decât cea de terenuri cu construcţii; impozitul pe terenurile din extravilan; impozitul pe mijloace de transport cu tracţiune mecanică; impozitul pe remorci, semiremorci sau rulote; impozitul pe mijloace de transport pe apă; taxe pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi a autorizaţiilor; taxa pentru afişaj în scop de reclamă şi publicitate; taxa pentru îndeplinirea procedurii de divorţ pe cale administrativă.

Pentru anul fiscal 2022, s-au aprobat acordarea următoarelor facilităţi: acordarea unei bonificaţii de 10% pentru sursele de venit reprezentând impozitul pe clădiri, teren şi mijloace de transport aparţinând contribuabililor persoane fizice şi juridice care efectuează anticipat până la 31 martie inclusiv, plata integrală a obligaţiilor datorate bugetului local calculate pentru fiecare rol fiscal unic, provenind din orice fel de impozite şi taxe, inclusiv amenzi; scutirea cu 50% de la plata impozitului pe clădirile la care proprietarii au executat pe cheltuială proprie lucrări de intervenţie pentru creşterea performanţei energetice, cu respectarea regulamentului aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 303 din 29 noiembrie 2012; scutirea de la plata impozitului pe clădirile la care au fost executate lucrări în condiţiile Legii nr. 153/2011 privind măsuri de creştere a calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor, cu modificările şi completările ulterioare, cu respectarea regulamentului aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 303 din 29 noiembrie 2012; reducerea cu 50% a impozitului pe mijloacele de transport hibride. Termenele de plată a obligaţiilor către bugetul local sunt cele stabilite de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, astfel: taxele de urgenţă se achită anticipat eliberării actelor administrative; taxa de urgenţă se achită anticipat operării în evidenţa fiscală a documentelor; taxele stabilite în baza unor legi speciale se achită anticipat efectuării serviciilor; tarifele pentru servicii, despăgubirile şi amenzile stabilite prin hotărâri ale Consiliului Local se achită conform reglementărilor instituite prin acestea.

Creanţele fiscale restante aflate în sold la data de 31 decembrie 2021 mai mici de 40 de lei se anulează conform art. 266 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală. Totodată, faţă de anul 2021 pentru anul 2022 sunt următoarele modificări: majorarea cotei, de la 0,9375, la 1,1% a impozitului sau taxei pe clădiri în cazul persoanelor juridice pentru clădirile nerezidenţiale aflate în proprietate sau deţinute de persoane juridice; majorarea tarifelor pentru servicile prestate de către Direcţia Poliţiei Locale, de la 150 lei, la 300 lei; diminuarea impozitului cu 20% în cazul mijloacelor de transport pe apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Ce se intampla cu impozitele şi taxele locale din Râmnicu Vâlcea pentru anul 2022...”

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe