O bandă de hoţi acţionează în comuna Fârtăţeşti

miercuri, 19 octombrie 2011

O bandă de hoţi acţionează în comuna Fârtăţeşti

În cursul zilei de 17 octombrie 2011, poliţiştii din cadrul Secţiei Nr. 10 Poliţie Rurală Fârtăţeşti, au fost sesizaţi de Eugenia M., din comuna Fârtăţeşti, cu privire la faptul că, în ziua de 13 octombrie a.c., C. R., în vârstă de 14 ani, a pătruns fără drept în curtea şi în locuinţa sa, de unde a sustras suma de 210 lei. În aceeaşi zi, Alexandru I., din municipiul Craiova, judeţul Dolj, a sesizat poliţiştii din cadrul aceleiaşi secţii de poliţie rurală, despre faptul că, în cursul lunii octombrie persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa din comuna Fârtăţeşti, judeţul Vâlcea, de unde şi-au însuşit mai multe bunuri precum un aparat radio dar şi piese vestimentare .
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului, în ambele cazuri, au constatat că cele sesizate se confirmă, cercetările urmând a continua până la stabilirea circumstanţelor producerii furturilor dar şi identificarea autorilor.

Pentru a nu deveni victime ale hoţilor din locuinţe, poliţiştii recomandă:
• să nu păstraţi în casă sume importante de bani şi să nu faceţi publice valorile
pe care le deţineţi;
• când părăsiţi locuinţa să verificaţi dacă aţi încuiat uşa apartamentului,
ferestrele, uşa de la balcon;
• să învăţaţi copiii să nu lase cheia sub preşul de la intrare şi să nu deschidă
uşa persoanelor străine care sub diverse motivaţii doresc să pătrundă în locuinţă;
• să fiţi precauţi cu bunurile de valoare care au dimensiuni mici (bani,
bijuterii) acestea trebuind să fie păstrate în locuri greu accesibile, evitându-se „ascunzătorile" tradiţionale (şifonier, sertare, bibliotecă, etc.);
• să apelaţi numărul unic de urgenţă 112 pentru orice staţionare suspectă a
unor persoane sau autovehicule în preajma locuinţei sau blocului.

Marfă transportată fără documente legale

La data de 18 octombrie a.c., poliţiştii rutieri au identificat în trafic, pe DN 64, în oraşul Băbeni, o autoutilitară de culoare albă, marca Ford Tranzit, care circula dinspre Drăgăşani către Râmnicu Vâlcea. Cu prilejul verificărilor efectuate s-a constatat că în autoutilitară, conducătorul auto Constantin P. de 22 ani, din oraşul Ocnele Mari, transporta mai mulţi saci de rafie care conţineau cantitatea de 2500 kg. mălai, pentru care nu deţinea acte de provenienţă. Din afirmaţiile conducătorului auto, marfa a fost încărcată de la o moară din Băbeni şi urma să fie transportată la o societate din comuna vâlceană Bujoreni. În cauză, cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu lucrători ai Gărzii Financiare Vâlcea.

Bătrână din Păuşeşti, victimă într-o altercaţie

În ziua de 18 octombrie a.c., la ora 19.15, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.9 Poliţie Rurală Pietrari au fost sesizaţi, telefonic, despre faptul că Elena D., de 82 ani, din comuna Păuşeşti, a fost agresată de către Constantin S. din aceeaşi localitate. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului, în urma verificărilor efectuate, au stabilit faptul că femeia a fost implicată într-o altercaţie cu Constantin S., în urma căreia victima prezenta leziuni în zona capului şi contuzii în zona antebraţului stâng. Elena D. a fost transportată la Spitalul din Horezu unde i s-a stabilit diagnosticul de traumatism cranio- cerebral, escoriaţii în zona frontală, contuzii metatarsiene în zona antebraţului stâng. Pe numele lui Constantin S. a fost întocmit dosar penal fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe.

Conduita preventivă în trafic scade riscul producerii de accidente rutiere

Având în vedere condiţiile atmosferice specifice sezonului rece, caracterizate prin scăderea regimului termic, apariţia şi generalizarea precipitaţiilor şi a fenomenului de ceaţă, la acestea adăugându-se dificultăţile generate de micşorarea perioadei diurne, reamintim conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, cu viteza adaptată continuu tuturor particularităţilor meteo, de drum şi trafic. Este ştiut faptul că trecerea de la aderenţa specifică unui carosabil uscat la cea umedă a creat întotdeauna probleme celor care sunt tentaţi să apese mai mult decât este cazul pedala de acceleraţie.
De asemenea, conducătorilor de autovehicule poliţiştii rutieri le recomandă să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, precum şi principiile conduitei preventive, urmărind:

1. să nu conducă autovehicule pe drumurile publice după ce, în prealabil, au consumat băuturi alcoolice;
2. să se informeze, înaintea plecării în călătorie, asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată;
3. să se asigure că sistemul de iluminare-semnalizare, dar şi cel de climatizare / dezaburire funcţionează corespunzător;
4. să utilizeze corect luminile de întâlnire, chiar şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri ;
5. să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum umed (acoperit cu apă sau mâzgă);
6. să păstreze o distanţă suficientă faţă de autovehiculele care circulă în faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, mai ales atunci când deplasarea se face pe un drum acoperit de apă sau mâzgă;
7. toţi ocupanţii autovehiculelor să aibă montate centurile de siguranţă;
8. să evite, pe cât posibil, manevrele de depăşire care nu sunt absolut necesare. Acestea nu scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă pot pune în pericol siguranţa traficului rutier;
9. să evite acţionarea bruscă a sistemului de direcţie şi a mecanismului de frânare al autovehiculului.
De la începutul anului în judeţul Vâlcea s-au înregistrat un număr de 421 accidente rutiere în care şi-au pierdut viaţa 34 de persoane şi 163 au fost rănite grav. Principalele cauze de producere au fost: abateri de la normele rutiere ale conducătorilor de biciclete şi mopede, viteza neadaptată la condiţiile de drum dar şi traversarea neregulamentară a pietonilor.

Urmărit internaţional introdus în arestul I.P.J. Vâlcea

La data de 18 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea l-au depistat în municipiu pe Alexandru D. de 50 ani, din Rm. Vâlcea. Acesta figura ca urmărit internaţional, în baza unui mandat de arestare preventivă emis în lipsă de Tribunalul Vâlcea, pe motiv că se sustrăgea cercetărilor privind săvârşirea infracţiunii de ,,tentativă de omor" . Alexandru D. a fost cercetat pentru comiterea infracţiunii de ,, tentativă de omor" întrucât în cursul după-amiezii de 06 iunie a.c., aflându-se în zona unui restaurant din Rm. Vâlcea l-a lovit pe Didică G. în zona hemitoracelui stâng.
În cursul zilei de azi a fost prezentat la Tribunalul Vâlcea pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă ulterior fiind încarcerat în arestul I.P.J. Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe