Elevii vor învăţa în peste 200 de şcoli neautorizate sanitar

duminică, 12 septembrie 2010

Elevii vor învăţa în peste 200 de şcoli neautorizate sanitar

Anul şcolar 2010- 2011 a început cu probleme grave. Mulţi dintre elevi vor fi nevoiţi să înveţe în condiţii mizere, în şcoli neautorizate din punct de vedere sanitar. Potrivit declaraţiilor reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, din totalul de 681 de unităţi de învăţământ, 232 nu au primit nici în prezent autorizaţia de funcţionare pentru anul şcolar care deja a debutat. Peste 200 de unităţi de învăţământ neautorizate din punct de vedere sanitar se află în mediul rural.

Acestea nu au apă curentă şi sisteme pentru igienă, grupuri sanitare necorespunzătoare (construcţii improprii, fose nevidanjate, lipsa uşilor de la cabine, număr insuficient de cabine, neigienizate, nevidanjate), acoperiş deteriorat cu infiltraţii de apă prin plafon şi în sălile de curs sau surse de iluminat neprotejate. Alte 94 de unităţi din localităţile Brezoi, Călimăneşti, Alunu, Boişoara, Buneşti, Bujoreni, Copăceni, Drăgoeşti, Fârtăţeşti, Frânceşti, Galicea, Glăvile, Lăpuşata, Livezi, Malaia, Măciuca, Nicolae Bălcescu, Oteşani, Păuşeşti Măglaşi, Racoviţa, Roeşti, Scundu, Stoeneşti, Stoileşti, Sălătrucel, Suşani sau Voiceşti nu au solicitat autorizaţie sanitară de funcţionare. 20% dintre unităţile şcolare vâlcene vor începe astfel cursurile în acest an fără autorizaţie.

În Vâlcea sunt în total 681 de şcoli. Printre unităţile neautorizate se numără chiar şi două grădiniţe din Râmnicu Vâlcea care funcţionează în două schimburi, nerespectându-se art.16 ( 2 ) din ordinul Ministerului Sănătăţii 1955/95 sau grădiniţe din Berbeşti care funcţionează la parterul unor blocuri de locuit fără se se asigure cubajul pe copil, teren de joacă sau număr de obiecte sanitare pe copil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe