Karoly Borbely, membru UDMR, a fost numit în Consiliul de Administraţie de la Oltchim

miercuri, 5 mai 2010

• Premieră în istoria combinatului chimic vâlcean

Karoly Borbely, membru UDMR, a fost numit în Consiliul de Administraţie de la Oltchim

Începând de săptămâna trecută, ministrul Economiei, Adriean Videanu, l-a numit pe secretarul de stat Karoly Borbely în calitatea de membru provizoriu al Consiliului de Administraţie de la SC Oltchim SA. Karoly Borbely i-a luat locul lui Constantin Stafie, cel care a deţinut funcţia de membru în CA de la societatea vâlceană aproape un an. Karoly Borbely va deveni membru cu puteri depline după ce adunarea generală a acţionarilor de la SC Oltchim SA va aproba această propunere. În aceste condiţii, componenţa Consiliului de Administraţie este următoarea: Constantin Roibu – preşedinte, Grigore Crăciunescu, Constantin Nedelcu, Karoly Borbely şi Alina Tîrlea – membrii.

Premierul Emil Boc l-a numit pe Karoly Borbely în funcţia de secretar de stat la Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial de joi, 21 ianuarie 2010. Karoly Borbely a fost totodată ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, între decembrie 2007 şi decembrie 2008, iar anterior a fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Tineret. Reprezentanţii UDMR declarau în 14 ianuarie 2010 că UDMR va avea câte un secretar de stat la ministerele Educaţiei, Agriculturii, Dezvoltării, Economiei, Afacerilor Externe şi Comunicaţiilor.

Karoly Borbely a urmat cursurile Facultăţii de Management Turistic şi Comercial Cluj-Napoca din cadrul Universităţii Dimitrie Cantemir din Bucureşti (1995-1999). După absolvirea facultăţii, a lucrat ca director de marketing regional (pentru judeţele Hunedoara şi Alba) la SC Concord Media SA Arad (1999-2000), consilier la Biroul Parlamentar al Deputatului Iuliu Winkler din Hunedoara şi referent la Uniunea Democrată Maghiară din România, Organizaţia Teritorială Hunedoara (2000-2002) şi apoi reprezentant regional (pentru judeţele Hunedoara, Cluj şi Alba) la IDTH, Societatea Ungară de Interes Public pentru Promovarea Investiţiilor şi Comerţului (2002-2005). Karoly Borbely a candidat la alegerile europarlamentare din noiembrie 2007, dar fiind plasat abia pe poziţia 24 pe lista UDMR, nu a fost ales în Parlamentul European. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe