Un bărbat în vârstă de 54 de ani, care lucra la reconstrucţia unui drum forestier în zona oraşului Călimăneşti din judeţul Vâlcea, a murit, joi, după ce a fost prins sub un mal de pământ. Poliţia şi Inspectoratul Teritorial de Muncă au demarat investigaţii în urma incidentului.

Evenimentul a avut loc, joi, în zona cunoscută sub denumirea ”Rostea” din oraşul Călimăneşti, unde se face exploatare forestieră - anunță news.ro

Potrivit oficialilor ISU Vâlcea, bărbatul de 54 de ani lucra la reconstrucţia unui drum forestier când a fost prins sub un mal de pământ.

”La locul evenimentului s-au deplasat imediat forţele de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare uşoară precum şi o ambulanţă SAJ cu medic. Pe o distanţă de aproximativ 7 km, deplasarea echipajelor la locul intervenţiei s-a desfăşurat prin fond forestier cu autoturisme 4x4 puse la dispoziţie de personalul exploatării forestiere, drumul fiind inaccesibil autospecialelor de intervenţie. A fost anunţat şi echipajul Salvamont Vâlcea, în vederea asigurării intervenţiei operative”; informează ISU Vâlcea.

Când au ajuns echipajele de salvare la locul evenimentului, bărbatul fusese scos de sub pământ, însă era mort.  Trupul neînsufleţit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Vâlcea, pentru necropsie.

Poliţia şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea fac verificări pentru a stabili împrejurările în care a avut loc decesul muncitorului.