Sparle si soparle, 20.05.2024

luni, 20 mai 2024

 

  • Noi membri în Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Vâlcea. Recent, Consiliul Județean Vâlcea (în calitate de unic acționar) a aprobat desemnarea a 5 membri provizorii în Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Vâlcea, după cum urmează: Radu Silviu, Vălimăreanu Nicolae, Tudor Marin, Nuţă Ionel și Bitu Dragoş Aurelian. Durata mandatului administratorilor provizorii este maximum 5 luni, cu posibilitatea prelungirii, o singură dată, pentru încă două luni, pentru motive întemeiate. Mandatele administratorilor provizorii încetează înainte de expirarea perioadei pentru care au fost încheiate contractele de mandat, la finalizarea procedurii de selecţie.

 

  • Echipa de fotbal SCM Râmnicu Vâlcea își continuă drumul spre visul promovării în Liga 2 în semifinala barajului. Astfel, miercuri 22 mai 2024, va avea loc semifinala tur ASC Olimpic Zărnești - SCM Râmnicu Vâlcea, iar sâmbătă, 25 mai 2024, semifinala retur pe stadionul 1 Mai - Municipal, între SCM Râmnicu Vâlcea și ASC Olimpic Zărnești. Vineri, 17 mai, s-a încheiat play-off-ul Seriei a VI-a a Ligii a III-a, în Zăvoi, cu un derby judeţean. SCM Rm. Vâlcea, câştigătoare a seriei şi calificată la barajul semifinal pentru promovarea în Liga a II-a, a înfruntat Viitorul Dăeşti, echipa care a ţinut steagul Vâlcii sus în anii trecuţi, în absenţa trupei municipale. Pentru că era un meci fără miză, Gabi Mangalagiu şi-a menajat jucătorii importanţi (pentru a nu risca accidentări sau suspendări), mai ales că în 22 mai vor avea un test important - turul barajului, cu Olimpic Zărneşti.

 

  • În contextul modernizărilor efectuate de Primărie pe Dealul Caplea, iese tot mai mult în evidență HIDOȘENIA numită fostul motel-restaurant Capela din Râmnicu Vâlcea. Amplasat într-un cadru natural superb și beneficiind de o panoramă excepțională, fostul motel-restaurant Capela din Râmnicu Vâlcea pare lovit, în continuare, de blestem. Proprietarul complexului, firma Xavitel (Octavian Luță), nu a investit nici un leu pentru reconstrucție, chiar dacă au trecut, iată, 6 (șase) ani de la achiziția imobilelor de la controversatul afacerist Nicolae Minea. La începutul lui 2018, Xavitel a achiziţionat unul din cele mai tari branduri ale turismului din Râmnicu Vâlcea, cu o sumă neprecizată public. Patronul SC Xavitel SRL este prosperul om de afaceri Octavian Luţă, originar din Berbeşti şi, printre altele, deţine şi câteva spaţii comerciale, iar, de câţiva ani încoace, a intrat şi în piaţa dezvoltatorilor imobiliari, construind mai multe blocuri în Ostroveni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe