Vicențiu Mocanu, candidat la Primăria Râmnicu Vâlcea: Măsurile Sociale din Programul Politic AUR

miercuri, 17 aprilie 2024

Măsurile Sociale

Sănătate Accesibilă 24/7

Centre Medicale Permanente pentru urgențe și consultații non-stop în cartiere.

Finanțarea din bugetul local a unui Centru Medical Permanent, disponibil non-stop pentru urgențe și consultații.

Implementarea unui Centru Medical Permanent disponibil 24/7 este vitală pentru asigurarea unei sănătăți accesibile în comunitate. Acest centru va oferi servicii neîntrerupte de urgență și consultații, facilitând accesul rapid și eficient la îngrijiri medicale pentru toți cetățenii. Acest pas reprezintă un angajament ferm către îmbunătățirea stării de bine a populației și garantarea unei rețele de sănătate responsive, adaptate nevoilor comunității. Implementarea sa necesită planificare detaliată și resurse dedicate, având potențialul de a transforma fundamental accesul la servicii medicale în oraș.

Transport public gratuit

Pentru elevi, studenți și pensionari, facilitând accesul la educație și mobilitate (menținerea facilităților actuale și extinderea acestora).

Implementarea transportului public gratuit pentru elevi, studenți și pensionari este un pas esențial în asigurarea accesibilității și egalității de șanse în cadrul comunității. Această măsură nu doar că ușurează povara financiară asupra familiilor și persoanelor în vârstă, dar încurajează și utilizarea mijloacelor de transport în comun, contribuind astfel la reducerea aglomerației și a poluării. Prin acest program, se vizează creșterea participării la procesul educațional și activitățile comunitare, facilitând mobilitatea urbană și rurală și sprijinind stiluri de viață sănătoase și sustenabile. Implementarea efectivă necesită colaborarea între autoritățile locale, companiile de transport și instituțiile educaționale, pentru a asigura o acoperire largă și acces facil la servicii pentru toate categoriile eligibile.

Centru Îngrijiri Paliative

Asistență de calitate pentru persoanele cu boli terminale.

Dezvoltarea unui centru de îngrijiri paliative pentru a oferi asistență medicală de calitate persoanelor cu boli terminale. Acest centru va oferi suport specializat, îngrijire și confort pacienților aflați în faze avansate ale bolii, asigurându-se că aceștia primesc tratamentele și atenția necesară într-un mediu respectuos și compasiv. Implementarea unui astfel de centru subliniază angajamentul față de demnitatea umană și îmbunătățirea calității vieții pacienților și a familiilor acestora.

Sprijin pentru Seniori

Beneficii fiscale și servicii sociale adaptate, înființare de noi cluburi de socializare.

Sprijin financiar pentru pensionarii cu pensia sub 2500 lei: scutirea de la plata taxelor aferente parcărilor, scutirea de la plata impozitului pentru locuințe precum și scutirea de la plata impozitelor pentru autoturismele cu privire la care exercita dreptul de proprietate

Înființarea de noi centre pentru pensionari, oferind servicii sociale și de recreere adaptate.

Oferirea transportului public gratuit.

Sprijin pentru Familiile Numeroase

Locuințe sociale și facilități fiscale.

Accelerarea construcției de locuințe sociale ANL pentru a oferi opțiuni de locuit accesibile și de calitate cu chirie 0 pentru famiile cu mai mult de 4 copii.

Scutim de impozit familiile cu mia mult de 3 copii pentru autovehicule, terenuri și locuinț

Ne propunem sa oferim împrumuturi avantajoase și garanții de stat familiilor cu mai mult de 3 copii pentru locuinț

Construire de noi locuințe pentru persoane care se reintegrează și provin din Casele de Copii.

Sprijin pentru Mame

Stimulent financiar pentru fiecare nou-născut (3.000RON), precum și alte facilități.

Potrivit datelor colectate în urma recensământului organizat în anul 2011, Municipiul Râmnicu Vâlcea are o populație de 98,776 locuitori. Cu toate acestea, în ultimii 10 ani, numărul de locuitori a înregistrat o scădere de 5,625 persoane, reprezentând o diminuare de 5.69% în comparație cu cifrele din recensământul organizat în anul 2011. Prin urmare, conform informațiilor obținute în anul 2022, populația municipiului Râmnicu Vâlcea este estimată la 93,151 locuitori. Dintre aceștia, grupa de vârstă cu cea mai mare populație este cea cuprinsă între 40 - 49 de ani, în care se regăsesc 15,277 de persoane, ceea ce reprezintă aproximativ 16.40% din totalul populației. Totodată, trebuie specificat faptul că intervalul de vârstă cuprins între 50 - 80+ ani reprezentând 38.376 persoane constituie 41.20% din populație, fapt care indică o populație cu o vârstă medie mai înaintată decât media națională.

De asemenea, conform publicației „Evenimente demografice în anul 2022”[1] editată în anul 2023 de către Institutul Național de Statistică:  „În profil teritorial, rata natalităţii s-a situat în anul 2022 între 10,1 născuţi-vii la 1000 locuitori în judeţul Suceava şi 5,7 născuţi-vii la 1000 locuitori în judeţul Caraş-Severin. Dintre judeţele cu o natalitate ridicată (peste 9 născuţi-vii la 1000 locuitori) se numără şi judeţele: Bistriţa-Năsăud, Ilfov şi Sălaj. Rate scăzute de natalitate (sub 7 născuţi-vii la 1000 locuitori) s-au înregistrat şi în judeţele Brăila, Galați, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Teleorman, Tulcea şi Vâlcea.”

Datele menționate anterior sunt esențiale pentru adaptarea serviciilor publice la nevoile în schimbare ale locuitorilor. Totodată, stimularea financiară a familiilor în sensul nașterii nou-născuților contribuie, în viitor, la beneficii manifestate pe toate segmentele comunității locale.

Având în vedere bugetul total al U.A.T. Municipiul Râmnicu Vâlcea aferent anului 2024 în cuantum total de 505.303.610. lei și ținând cont de scăderea natalității municipiului Râmnicu Vâlcea, propunem acordarea unui stimulent financiar pentru fiecare nou născut din Râmnicu Vâlcea în valoare de 3000 lei.

[1] https://insse.ro/cms/sites/default/files/field/publicatii/evenimente_demografice_in_anul_2022.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe