Femeie din Vâlcea, condamnată la 4 ani de închisoare pentru că a şantajat şi ameninţat o altă femeie

sâmbătă, 13 aprilie 2024

Patru ani de închisoare cu executare a primit o femeie de 47 de ani din Drăgăşani.

Femeia a şantajat şi ameninţat o altă femeie căreia îi promisese că o va ajuta cu obţinerea unui certificat de încadrare în grad de handicap pentru fiul ei de la Comisia pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap Vâlcea, au anunţat, vineri, ofiţerii anticorupţie vâlceni.

Femeia a fost trimisă în judecată în august anul trecut, în stare de arest preventiv, după ce cu patru luni înainte cea pe care o şantaja a denunţat-o la Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea.

Procesul s-a judecat iniţial la Tribunalul Vâlcea, unde femeia a primit o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni de închisoare, însă procurorii au făcut apel la această decizie, iar la începutul acestei luni, magistraţii Curţii de Apel Piteşti au decis să o trimită patru ani după gratii, pentru trafic de influenţă şi şantaj.

"Din probe a rezultat că, la data de 22.05.2022, inculpata a pretins şi primit de la denunţătoare suma de 1.100 de euro în scopul determinării unui medic al Serviciului de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul D.G.A.S.P.C. Vâlcea să încadreze pe fiul acesteia în gradul I de handicap, nerevizuibil, însă în urma demersurilor realizate, persoana în cauză nu a fost încadrată în gradul respectiv de handicap, din probatoriu rezultând că inculpata nu a intervenit la medicul pe care l-a menţionat în convorbirile purtate cu denunţătoarea.

Ulterior, în perioada 21.06.2022-20.05.2023, prin transmitere de mesaje de ameninţare denunţătoarei cu crearea de probleme judiciare şi ameninţări chiar şi cu acte de violenţă îndreptate împotriva acesteia şi a copiilor săi, inculpata a obţinut de la persoana vătămată suma totală de 17.000 de euro.

Pentru completarea probatoriului în cauză, la data de 14.06.2023 poliţiştii acestui serviciu au procedat la efectuarea unei percheziţii domiciliare la locuinţa inculpatei, iar la finalizarea activităţii aceasta a fost condusă în baza mandatului de aducere emis de procuror la sediul unităţii de parchet.

După audiere, procurorul a dispus reţinerea inculpatei pentru o perioadă de 24 de ore, iar la data de 15.06.2023, magistraţii Tribunalului Vâlcea au dispus luarea măsurii preventive de arest la domiciliu faţă de aceasta, pe o perioadă de 30 zile.

Împotriva acestei decizii procurorii au formulat contestaţie, care a fost admisă la data de 20.06.2023 de magistraţii Curţii de Apel Piteşti care au dispus măsura arestării preventive faţă de inculpată, măsură prelungită succesiv", se arată în comunicatul de presă transmis de DGA Vâlcea.

Pentru administrarea probatoriului, ofiţerii anticorupţie vâlceni au beneficiat de sprijinul colegilor de la Serviciul Tehnic şi al celor din cadrul D.O.S.- Serviciul Operaţiuni Speciale Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe