Consiliul Județean Vâlcea: Proiecte aprobate pentru TREI NOI CLĂDIRI DE SPITAL!

vineri, 26 aprilie 2024
Proiecte aprobate pentru TREI NOI CLĂDIRI DE SPITAL!
În ședința ordinară a Consiliului Județean Vâlcea de joi, 25 aprilie 2024, am aprobat documentațiile tehnico-economice a trei proiecte importante pentru modernizarea infrastructurii de sănătate din județul Vâlcea.
Este vorba despre trei clădiri noi de spital, ce se vor construi la SJU Vâlcea (Spitalul Nou și Maternitate) și la Spitalul din Mihăești.
La Spitalul Nou din Râmnic, avem finalizată o nouă clădire de spital, și vom construi încă un imobil, cu 3 etaje, unde vor fi amenajate două blocuri operatorii, cu 9 săli de operație, un proiect în valoare de cca 7,2 milioane euro.
La Maternitate, vom construi o clădire nouă de ambulatoriu, cu 3 etaje, în care vor funcționa 8 cabinete medicale cu spații auxiliare. Proiectul, în valoare de cca 4,4 milioane euro, mai cuprinde și dotarea cu aparatură medicală de înaltă performanță.
De asemenea, la Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăești, ambulatoriul existent se va reabilita și va fi extins cu un nou corp de clădire (cu o suprafață de cca 1.000 mp), dotat cu mobilier și aparatură medicală de ultimă generație. Valoarea proiectului se ridică la cca 4 milioane euro.
Pentru implementarea acestor proiecte, vom accesa axele de finanțare europeană din domeniul sănătății, imediat ce acestea vor fi deschise.
Facem tot ce ține de noi, cu bună-credință, pentru ca vâlcenii să beneficieze de servicii medicale de înaltă calitate și adaptate nevoilor lor.
Constantin Radulescu, presedinte Consiliul Judetean Valcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe