Chimcomplex a lansat licitația pentru centrala pe gaze în cogenenerare de la Râmnicu Vâlcea, proiect de peste 100 milioane euro

luni, 1 aprilie 2024

Compania chimică Chimcomplex Borzești, controlată de omul de afaceri autohton Ștefan Vuza, a lansat licitația pentru centrala electrică pe gaze de înaltă eficiență în cogenerare de la Râmnicu Vâlcea, proiect finanțat și din PNRR. Centrala de 108 MW va fi gata la finalul lui 2025.

“Obiectivul general al proiectului constă în realizarea unei capacități de producție pe gaz de 108 MWe /89.1 MWt, flexibile și de înaltă eficiență, pentru cogenerarea de energie electrică și termică (CHP) pentru alimentarea cu energie termică a locuitorilor municipiului Rm. Vâlcea într-o perioadă de maxim 24 luni de la semnarea contractului de finanțare(termenul de punere în funcțiune este 31.12.2025, conform contractului de finanțare)”, se arată în anunțul postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice - anunta economica.net

Valoarea estimată a contractului este de 516 milioane de lei, iar compania așteaptă ofertele din partea firmelor interesate să participe la această licitație până la data de 30 aprilie. Va câștiga oferta cu cel mai bun raport calitate-preț, unde prețul contează în proporție de doar 40%, iar restul ține de randamentul și de gradul de disponibilitate ale noii centrale.

Chimcomplex a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Energiei pentru realizarea acestui proiect în august 2023. Valoarea totală a proiectului, comunicată la acea dată, era de 689 de milioane de lei, din care valoarea maximă eligibilă nerambursabilă este de 405 milioane de lei.

Chimcomplex Borzeşti, companie controlată de omul de afaceri Ștefan Vuza, care a cumpărat și o parte din activele fotului combinat chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, acolo unde se va construi de fapt centrala, a terminat anul 2023 cu venituri de 1,36 miliarde de lei și un profit net de 75 de milioane de lei, cu cu 72% mai puţin decât în 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe