Atelier de încondeiat ouă organizat în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului

marți, 30 aprilie 2024

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Sectorul Social al Arhiepiscopiei Râmnicului, a organizat vineri, 26 aprilie, în Sala „Iosif Episcopul” a Așezământului „Sfântul Ierarh Calinic” din cadrul Centrului Eparhial, un atelier de încondeiat ouă, în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 13 din municipiul Râmnicu-Vâlcea.

f_350_200_16777215_00_images_banner6_arhie_incondeiat_oua_2.jpg

Părintele Protosinghel Rafail Bratu, Exarhul Mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului, a vorbit celor prezenți în deschiderea atelierului despre semnificaţia oului de Paşte și despre obiceiul încondeierii ouălor în diferite zone din ţara noastră.

În cadrul atelierului aplicativ desfăşurat, copiii, îndrumaţi de doamnele profesoare Dana-Roxana Safta și Ștefania-Larisa Iosif, au lucrat cu migală ouă încondeiate în tehnica tradiţională. Cu fiecare pensulă în mână, aceștia s-au lăsat purtați de imaginație, creând modele unice pe cojile ouălelor. Fiecare picătură de vopsea a adus viață unui nou personaj sau model, transformându-le în adevărate opere de artă pascale. În timp ce au pictat, copiii s-au bucurat de procesul creativ și s-au simțit fericiți, pentru faptul că își vor prezenta munca, atât familiei cât și prietenilor, în timpul sărbătorii pascale.

Prin această activitate a fost oferită copiilor posibilitatea de a lucra cu instrumente specifice, dar și de a cunoaște tehnica încondeierii. Copiii au realizat motive decorative tradiţionale și au fost fascinaţi să descopere acest meşteşug al încondeierii ouălor pentru sfintele sărbători, simţindu-se mai aproape de Praznicul Învierii Domnului și de Biserică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe