Centrul pietonal al stațiunii Horezu, amenajat prin Regio!

joi, 15 februarie 2024

👉 Centrul pietonal al stațiunii #Horezu, amenajat prin #Regio!

Oltenia de sub munte ascunde comori. 🌲🌲🌲 La poalele Munților Căpățânii, într-o frumoasă depresiune înconjurată de păduri, se află un orășel liniștit, plin de farmec și de poveste. Ne oprim, de această dată, în Horezu, „capitala” ceramicii românești.

📍 Pentru turiști, dar și pentru localnici, administrația locală își dorește să exploateze cât mai bine potențialul zonei. Astfel, cu fonduri europene atrase prin Programul Operațional Regional 2014-2020, zona pietonală din centrul istoric al stațiunii a fost amenajată și transformată într-un spațiu emblematic, cu o suprafață de aproape 5.800 de metri pătrați.

🔎 Proiectul a inclus, printre altele, realizarea unei fântâni arteziene cu tema vaselor din lut și a unor pavaje din granit ce reproduc la scară largă motive tradiționale din olăritul horezean, precum cocoșul sau spirala, modernizarea sistemului de iluminat public, construirea unui loc de joacă pentru copii, amplasarea unui foișor, a unor pergole și bănci.

ℹ️ Beneficiarul investiției în valoare de peste un milion de euro este Primăria Orașului Horezu, prin Axa prioritară 7 - Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului.

➡️ Mai multe detalii, la următorul link: https://www.adroltenia.ro/centrul-statiunii-horezu-amenajat-prin-regio/

#ADRSVOltenia #DezvoltămOltenia #RegioSudVest #Vâlcea #turism #UNESCO #ceramică #olărit #dezvoltareregională #fondurieuropene #investiții #proiectedesucces

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe