Sparle si soparle, 08.01.2024

luni, 8 ianuarie 2024
  • „Gospodarul” din Drăgășani, Cristian Nedelcu, plătește o firmă să filmeze ședințele Consiliului Local și... o altă firmă să posteze filmările pe website-ul Primăriei. Mii de euro cheltuiți pentru niște activități care puteau fi făcute gratuit de către un angajat al Primăriei. Cu toate astea, de două luni, filmările ședințelor Consiliului Local nu sunt postate pe internet. „Moment am putea spune, de ce nu, istoric în Consiliul Local al Municipiului Drăgășani: este pentru prima dată când pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului se află un proiect care nu este inițiat de primar. Avem un proiect pe care l-am inițiat împreună cu o treime din colegii consilieri locali și vreau să le mulțumesc pe această cale celor care au înțeles necesitatea acestui proiect și au fost de acord să semneze documentele necesare pentru inițierea acestuia, respectiv organizarea unei Comisii de Analiză și Verificare”, a transmis consilierul local Marian Roșca.

 

  • Începând cu 15 ianuarie 2024, impozitele și taxele locale din Râmnic vor putea fi achitate și la punctele de încasare din cartierele Nord (în Piața Nord) și din Ostroveni (strada I.C. Brătianu, lângă Clubul Pensionarilor). Totodată, sunt puse la dispoziţie mai multe modalităţi de plată on-line - secţiunea Servicii electronice de pe site-ul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea la adresa www.primariavl.ro, site-ul Direcţiei Economico-Financiare locale www.taxermvl.ro, portalul ghiseul.ro sau aplicația mobilă VâlceaOnline, la care se adaugă și terminalul selfpay amplasat în galeria comercială a centrului Shopping City. Și în acest an, printre facilităţile oferite contribuabililor se numără bonificaţia de 10% pentru plata integrală, până la 31 martie inclusiv, a impozitelor pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport datorate de către persoanele fizice şi juridice.

 

  • Primarul comunei Livezi, Ștefan Verdeș, nu a urmărit încasarea la termen a redevențelor datorate pentru bunuri imobile din domeniul public sau privat al comunei Livezi concesionate, pentru perioada 2020-2021, potrivit Curții de Conturi. Primăria Livezi a publicat cu întârziere anunțul de atribuire a contractului de achiziție publică la obiectivul de investiții „Construcție nouă - Drum comunal Dănciulești-Livezi” prin procedura simplificată, depășind termenul legal prevăzut de legislația în vigoare, fiind astfel încălcat principiul transparenței care stă la baza atribuirii contractelor de achiziție publică. Prejudicierea bugetului local al comunei Livezi prin plata sumei de 17.000 lei (la care se adaugă 4.000 lei accesorii), în anul 2020, către un fost salariat, ca urmare a soluționării în instanță a unor litigii, în care entitatea a fost parte, fără a se stabili persoanele implicate în producerea prejudiciului, măsura în care fapta acestora a determinat producerea pagubei și nici măsuri pentru recuperarea prejudiciului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe