Masa de cafea: la ce să fiți atenți când achiziționați un model?

vineri, 19 ianuarie 2024

 

Puteți alege mese de cafea rotunde, pătrate, dreptunghiulare, ovale, eliptice și chiar o masă cafea cu forme neregulate. Libertatea este maximă, dar trebuie să țineți cont de spațiul disponibil, de proporții și de echilibrul dintre mobilier și accesorii.

Aveți două canapele perpendiculare și doriți să amplasați măsuța de cafea în mijlocul camerei? Puteți alege o masă cafea de formă dreptunghiulară, dar și să luați în considerare o masă cafea rotundă pentru a crea un contrast. Totul ține de gusturile dvs.

Doriți să așezați masa cafea pe un covor pătrat? Nimic mai bun decât una pătrată, atunci. În mod similar, dacă aveți un spațiu deschis oval, puteți alege o măsuță de cafea cu aceeași geometrie.

Dacă vă plac soluțiile originale și geometriile neregulate, înseamnă că sunteți genul de persoană care preferă o masă cafea cu forme neobișnuite. Aceste modele ultramoderne contribuie la spargerea tiparelor și dau o notă nouă camerei de zi.

Alegerea unei mese de cafea după material

Mese de cafea din lemn, mese de cafea din sticlă, metal sau plastic, mese de cafea din piele, imitație de piele, piele sau piatră. Toate aceste materiale sunt perfecte atât pentru blatul, cât și pentru structura mesei de cafea, iar atunci când sunt combinate creează soluții neobișnuite și impresionante. Alegeți masa de cafea acordând atenție materialelor din restul mobilierului din locuința dumneavoastră.

În general, lemnul este folosit de obicei într-o casă în stil clasic sau rustic, lacul, mai ales dacă este colorat, arată bine aproape oriunde, metalul dă o notă modernă și industrială, sticla are un efect de transparență perfect pentru a nu încărca anumite încăperi, iar piatra este sinonimă cu calitatea și rezistența.

 

Unde amplasăm masa de cafea?

De obicei, aceasta se așază în fața canapelei, pentru practicitate. Însă noi vă oferim o altă variantă. Ce-ar fi să vă amenajați un colț de relaxare, unde puteți citi, servi cafeaua sau un ceai? Pentru acest lucru vă trebuie un singur lucru: un fotoliul extensibil, o piesă de mobilier ideală pentru camera de zi sau zona de zi. Dacă sunteți nehotărât cu privire la modelul care se potrivește cel mai bine nevoilor sau stilului dumneavoastră, iată un ghid scurt care vă ajută cum să vă alegeți un fotoliu extensibil.

Fotoliul este și el un element fundamental pentru stil și pentru garantarea confortului în locuință, cu atât mai mult dacă înclinați spre achiziționarea unui fotoliu extensibil practic. Este necesar, însă, ca un fotoliu extensibil să garanteze o odihnă plăcută. Prin urmare, este vital ca fotoliul extensibil ales pentru a vă mobila locuința să vă permită să mențineți în permanență o postură corectă și, astfel, o bună aderență a corpului la spătar. De aceea, este important să faceți o evaluare exactă și precisă a nevoilor și cerințelor dvs. pentru a înțelege ce tip de fotoliu extensibil este cel mai potrivit pentru a vă garanta relaxarea.

Alegerea țesăturii și a tapițeriei pentru un fotoliu extensibil nu trebuie nici ele subestimate. De fapt, aceste fotolii trebuie să garanteze o relaxare pe măsură, iar o țesătură potrivit de moale și confortabilă poate face o mare diferență. În plus, fiind un fotoliu care va fi folosit zilnic tocmai pentru că scopul său este de a asigura relaxare în orice moment al zilei, acesta are nevoie de o tapițerie ușor de curățat, eventual impermeabilă. În ceea ce privește culoarea, pe de altă parte, este esențial ca fotoliul extensibil să se completeze și să desăvârșească în mod natural tot mobilierul din jurul său, fără a părea în mod eronat un element deplasat. De asemenea, ar trebui să țineți cont și de înălțimea mesei de cafea, pentru ca relaxarea să fie totală. Ca întotdeauna, aveți grijă și la marginile joase, mai ales dacă aveți copii în casă. Dacă vă plac camerele monocromatice, puteți adăuga un strop de culoare cu o masă cafea viu colorată, care să iasă în evidență față de restul decorului, pentru a crea un efect ușor vintage cu elemente foarte neobișnuite.

Măsuța de cafea perfectă respectă o regulă de aur: este acolo, este confortabilă, este indispensabilă pentru utilizarea spațiului, dar nu trebuie să-l îngreuneze cu prezența sa. Cu alte cuvinte, este important ca măsuța de cafea să nu fie primul lucru pe care cineva îl observă când intră în cameră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe