Bani gratis de la stat pentru aceşti vâlceni. Cine ia 750 de lei şi în ce condiţii

marți, 23 ianuarie 2024

Vești bune pentru anumite categorii de români, care începând cu această primăvara vor băga 750 de lei în plus în portofel. Află care sunt condițiile care trebuie respectate pentru a beneficia de acest sprijin financiar.

Un program nou a fost adoptat de autorități, pentru a veni în ajutorul persoanelor vulerabile, care nu fac față din punct de vedere financiar acestei perioade dificile.

Încă de la începutul pandemiei de Covid-19, statul român, cu sprijinul Uniunii Europene, a lansat diverse programe de sprijin pentru a veni în ajutorul persoanelor vulnerabile, care trăiesc în medii defavorizate. În acest sens, au fost oferite diverse tipuri de vouchere pentru alimente sau pentru achitarea facturilor la energie.

Acum, este vorba despre Legea 428 din 29 decembrie 2023, care se referă la un ajutor din partea statului pentru persoanele care își doresc să monteze repartitoare în locuințele lor.

Suma de 750 de lei va fi acordată per gospodărie, iar solicitanții vor putea intra în posesia ei pe baza unui card de energie, care va ajunge la beneficiari prin Poșta Română, transmite Antena 3.

Categoriile de persoane care vor beneficia de aceste ajutoare sunt următoarele:

  • pensionarii cu vârsta de 60 de ani și peste, cu venituri lunare de până la 2.000 lei, și pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă, cu aceeași limită de venit;
  • persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri proprii lunare sub pragul de 2.000 lei;
  • familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, conform Legii nr. 277/2010;
  • familiile și persoanele singure care primesc ajutor social, în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

Mai mult de atât, trebuie explicat faptul că dacă o persoană se încadrează în mai multe dintre aceste categorii, banii vor fi acordați doar pentru o singură categorie, la alegere. Subvenția primită poate fi, de asemenea, utilizată parțial și la plata facturilor de energie.

Ministerul Muncii a extins gama de venituri incluse în venitul minim de incluziune pentru persoanele defavorizate, adăugând două categorii de venituri.

De la 1 ianuarie, venitul minim de incluziune, evaluat la 500 de lei lunar, înlocuiește toate celelalte asistențe financiare garantate de stat acordate anterior. Acest beneficiu este disponibil pentru toate persoanele îndreptățite la venitul minim garantat și alocația pentru sprijinirea familiei acordate în prezent.

Sursa: romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe