Maternitatea din Râmnicu Vâlcea, modernizată cu 12 milioane euro. Noi dotări și la UPU Vâlcea

vineri, 22 decembrie 2023

Clădirea Maternității din Râmnicu Vâlcea ar urma să intre, anul viitor, în modernizare. Contractul de finanțare, în valoare de aproape 12 milioane euro, va fi semnat în ianuarie, după cum a anunțat președintele Consiliului Județean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Proiectul este finanțat din fonduri europene, în cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027.

„Am promis că vom face ca Maternitatea să fie o locație primitoare și modernă pentru toate mămicile care vor veni să nască aici. Am băgat bani, zeci de miliarde, în consolidarea clădirii, am făcut salon cu salon, sălile de naștere. Am reabilitat reanimarea de la Maternitate. Oameni buni, ne-a ajutat Dumnezeu și, în ianuarie, semnăm contractul pentru ceea ce înseamnă reabilitarea clădirii Maternității din subsol până la acoperiș”, a precizat Constantin Rădulescu - conform https://www.jurnalulolteniei.ro/

Președintele CJ Vâlcea a explicat și ce lucrări ar urma să fie făcute.

„Vom izola termic fațade, tot ce înseamnă finisaje exterioare, instalații sanitare, instalațiile de siguranță la incendiu, instalații electrice, tâmplărie, lifturile vor fi înlocuite și vom face recompartimentări interioare pentru că trebuie să avem alte standarde, în care mămicile să se simtă bine, cele care vin să se trateze sau să nască la noi, să aibă cele mai bune condiții. Pentru buna funcționare a clădirii vom avea și panouri fotovoltaice, panouri solare etc”, a mai menționat șeful administrației vâlcene.

Noi dotări la UPU Vâlcea

Pe de altă parte, pacienții Spitalului Județean de Urgență Vâlcea ar urma să beneficieze de noi aparate, achiziționate cu sprijinul CJ Vâlcea.

„În această perioadă, se instalează noul computer tomograf, achiziționat cu sprijinul Consiliului Județean Vâlcea, pentru Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul SJU Vâlcea.

De asemenea, au sosit și noul ecograf și scintigraful, care sunt și ele în proces de instalare, astfel încât, până la începutul lunii februarie, toată această aparatură să fie funcțională.

Vom continua să dotăm spitalele cu aparatură medicală, fiindcă îmi doresc foarte mult ca vâlcenii care ajung la spital să aibă parte de servicii medicale de înaltă calitate”, a afirmat Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe