Cum să protejezi nou-născutul de frig la plimbările pe timp de iarnă? TOP 3 sfaturi utile pentru părinți

marți, 12 decembrie 2023

 

Plimbările în aer liber sunt importante pentru formarea sistemului imunitar al fiecărui nou-născut. În perioada rece a anului, este extrem de important să echipezi micuțul corespunzător, pentru a-l proteja de frigul de afară. Mai mult decât atât, specialiștii recomandă evitarea plimbărilor în perioada condițiilor meteo extreme, precum înghețuri sau vânt puternic.

Iată TOP 3 sfaturi utile pentru a proteja bebelușul de frig în timpul plimbărilor de iarnă

  • Asigură-te că îmbraci copilul în multe straturi de haine

Atunci când decizi să ieși la o plimbare cu micuțul în perioada rece a anului, este important să-l echipezi cu multe straturi de haine, pentru a te asigura că pielea acestuia poate respira. Poți începe cu un body sau un maiou dintr-un material natural care va menține temperatura normală a corpului. Urmează o pereche de dresuri din bumbac, ciorapi și o pereche de pantaloni pentru partea de jos a corpului. Continuă cu o bluză și un pulover pentru partea de sus. În funcție de temperatura de afară, optează pentru o geacă, căciulă și o pereche de botine de iarnă. Toate acestea vor proteja garantat corpul nou-născutului de temperaturile reci.

  • Protejează micuțul de vânt și curenții de aer

În timpul sezonului rece, vântul este deseori mai puternic și temperatura de afară pare mai rece. De aceea, este bine să te pregătești să protejezi copilul de curentul rece provocat de vânt. În primul rând, atunci când pregătești să iei cu tine un cărucior pentru copii Cybex Gold - balios S lux 3 în 1 de la Babymatters.ro, este bine să pregătești o păturică și husa căruciorului care va proteja micuțul de vântul puternic. Totodată, este indicat să verifici prognoza meteo, pentru a evita condițiile meteorologice nefavorabile și să ieși la plimbări când cerul e senin, iar prezența soarelui contribuie la o plimbare plăcută atât pentru tine, în calitate de părinte, cât și pentru bebeluș. Imediat cum simți prezența curentului sau a vântului puternic, te poți adăposti într-o cafenea liniștită sau merge direct acasă, pentru a asigura confortul tău și al micuțului.

  • Evită plimbările lungi în perioada rece și locurile aglomerate

Deși plimbările sunt binevenite pentru fortificarea imunității copilului, acestea pot dăuna copilului în perioada rece a anului, când circulă multe viroze și temperaturile ajung sub 0 grade Celsius. Pentru a asigura micuțului doza recomandată de aer proaspăt, poți ieși la plimbări scurte în curte sau în parcul alăturat, asigurându-se că acesta este îmbrăcat corespunzător. Periodic, poți verifica temperatura corpului celui mic, pentru a evita supraîncălzirea sau răcirea acestuia. De asemenea, specialiștii recomandă să ocolești locurile aglomerate, precum stațiile de autobuz în orele de vârf, supermarketurile sau alte locuri în care micuțul tău ar putea prinde vreo infecție sau viroză de la oamenii din jur.

În concluzie, plimbările pe timp de iarnă pot fi o adevărată provocare pentru orice părinte, însă acestea sunt importante pentru formare sistemului imunitar și respirator al bebelușului. Așadar, poți ieși la plimbări scurte cu micuțul, dar e important să-l echipezi bine, să eviți locurile aglomerate și temperaturile extreme cu vânt sau îngheț.

Sursa foto: Unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe