Ce corpuri de iluminat să alegi pentru fiecare cameră din casa ta - ghid practic

marți, 12 decembrie 2023

 

Nu trebuie să fii designer de interior ca să îți dai seama cât de important este iluminatul în casa ta. Chiar dacă ți-ai mai renovat sau nu până acum casa, trebuie să știi cum și de ce se aleg anumite tipuri de lumini în diferite zone din locuință. Hai să vedem împreună ce corpuri de iluminat se folosesc pentru fiecare cameră.

Iată ce tip de iluminat să alegi în funcție de fiecare încăpere în parte

  1. Biroul

Pentru camera unde vei lucra sau vei face proiecte, este important să ai suficientă lumină încât să vezi. Dacă desfășori orice activități care implică scris sau citit, este necesar să ai o lampă de birou ajustabilă, astfel încât să o poți îndrepta în ce direcție îți dorești. Este o idee bună și să incluzi o lumină LED ambientală pentru momentele când lucrezi la calculator sau aplice pe peretele din spatele biroului tău.

  1. Holul

Acest spațiu este primul care lasă o impresie asupra celor care îți vizitează casa, așa că este important să alegi lumina potrivită. Alege aplice de perete în culori calde sau chiar lumină cu senzor dacă știi că nu petreci mult timp aici. Dacă stilul îți permite și ai o arcadă pe hol, poți chiar să alegi un candelabru impresionant.

  1. Baia

În mod tradițional, toată lumea alege o lumină LED sau o aplică așezată deasupra chiuvetei în baie. Totuși, pentru un plus de stil poți alege un candelabru amplasat central sau o lustră cu ventilator care are și un rol practic. Poți adăuga și aplice de perete pentru extra lumină sau pentru o ambianță relaxantă când faci o baie lungă.

  1. Sufrageria

Aceasta este camera unde probabil petreci cel mai mult timp pe parcursul zilei, așa că este util să te gândești ce fel de activități desfășori aici și ce nevoie ai de lumină. În general, o lumină centrală combinată cu aplice sau lămpi de podea distribuite în colțuri ar trebui să satisfacă toate nevoile. Cât despre stil, recomandarea noastră este să studiezi gama de corpuri de iluminat pentru interior de la Hornbach, vei găsi opțiuni de calitate pentru toate buzunarele!

  1. Dormitorul

Bineînțeles, vei avea nevoie de aplice sau veioze pe fiecare parte a patului din dormitor. Pe lângă acestea, alege un corp de iluminat central și puternic, plus încă o veioză de birou dacă ai și un spațiu de lucru sau o zonă de stat în cameră.

  1. Bucătăria

Lucrurile se complică puțin în bucătărie, deoarece aici ai nevoie de mai multe straturi de lumină pentru activitățile tale. Dacă ai o insulă în ea, este necesar să pui o sursă de lumină chiar deasupra ei. Va fi utilă atunci când toci legumele pentru mâncare sau dacă ai copii care își fac temele la masa din bucătărie. O sursă de lumină centrală este de asemenea necesară, precum și lumini amplasate sub dulapurile de sus. 

  1. Camera de dining

În general, dining room-ul nu este folosit doar pentru mâncat, ci și pentru numeroase alte activități, precum proiecte de handmade, seri de jocuri de societate sau petreceri prelungite cu prietenii. Așadar, poți merge pe varianta clasică a unui candelabru sau poți să te servești de lămpi de masă și aplice pentru o lumina ambientală perfectă.

În concluzie, sperăm că acum te simți mai sigur pe tine când trebuie să alegi corpurile de iluminat din casă. Chiar dacă nu renovezi, este o idee bună să îți analizezi amplasarea luminilor din locuință în urma informațiilor pe care tocmai le-ai aflat. 

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe