A fost recondiționată Fântâna lui Cuza de la Galicea, loc de popas turistic!

duminică, 20 august 2023
Fântâna lui Cuza, loc de popas turistic!
Mă bucur că am reușit, cu voia Lui Dumnezeu și cu ajutorul oamenilor de bine, să recondiționăm fântâna “Sfânta Treime” din Galicea.
Aceasta reprezintă o parte din istoria județului Vâlcea, deoarece aici obișnuia să se oprească marele domnitor A. I. Cuza pentru a-și potoli setea cu apa limpede a izvorului.
Îi mulțumesc constructorului care a fost deschis ideii mele de a realiza aici un popas turistic, o zonă frumos amenajată, pentru vâlcenii și turiștii care se opresc, vreme de câteva momente, la acest izvor.
De asemenea, le mulțumesc Preacucernicilor Părinți pentru slujba de sfințire și primarilor prezenți astăzi, alături de noi.
Vă invit să vizitați această bucățică de istorie și să vă bucurați de apa curată și binecuvântată din care, în urmă cu două secole, bea și Cuza Vodă.
Fântâna se află pe DJ 678 A, drum pe care eu l-am numit “Drumul lui Cuza” și pentru modernizarea căruia Consiliul Județean Vâlcea a obținut o finanțare europeană în valoare de 17,5 milioane euro și ale cărui lucrări de reabilitare se apropie de final.
Constantin Rădulescu, presedinte Consiliul Judetean Valcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe