ITM Vâlcea l-a sancționat pe primarul Cristian Nedelcu din Drăgășani. Inspectorii ITM au dispus măsuri privind interzicerea consumului bauturilor alcoolice și drogurilor de către funcționarii Primăriei Drăgășani

miercuri, 31 mai 2023

Inspectorii de munca de la Inspectoratul Teritorial de Munca Valcea au efectuat un control in domeniul securitatii si sanatatii in munca, la Primaria Dragasani. Au fost verificate mai multe aspecte privitoare la Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006. In urma controlului s-au constatat neconformitati privind incalcarea prevedrilor legale pentru care au fost dispuse masuri cu termene de realizare si aplicate sanctiuni contraventionale. De asemenea, au fost dispuse masuri privind interzicerea consumului bauturilor alcoolice / substante stupefiante sau medicamente cu efecte similare de catre functionarii Primariei Dragasani.

 

FOTO: Consum de alcool si tutun in timpul programului in biroul primarului Cristian Nedelcu din Dragasani!

miercuri, 12 aprilie 2023

Exemplu in societate, nu?!

Obligatia interzicerii alcoolului la locurilor de munca revine exclusiv angajatorului, in aceasta speta Primariei Municipiului Dragasani,  care, prin Regulamentul intern sau prin instructiuni proprii de SSM, trebuie sa prevada sanctiuni disciplinare pentru lucratorii care consuma alcool la locul de munca sau sosesc la serviciu sub influenta bauturilor alcoolice. Poate la institutia condusa de Nedelcu, functionarii pot sa bea alcool in timpul serviciului, in frunte cu seful lor!

Trebuie retinut faptul ca un lucrator care este sub influenta bauturilor alcoolice prin actiunile lui poate constitui un factor de risc, atat pentru el, cat si pentru restul participantilor la procesul de munca - in cadrul Primariei Dragasani. In acest context, crearea unei proceduri pentru depistarea lucratorilor care au consumat alcool in timpul programului poate fi extrem de utila.

Ce risca primarul din Dragasani pentru ca a fumat in birou!

Din martie 2016, fumatul este interzis complet în toate spaţiile spaţiile publice închise (inclusiv baruri, discoteci şi restaurante), precum şi în spaţiile închise de la locul de muncă şi în locurile de joacă pentru copii (inclusiv cele în aer liber).

Astfel, primarul Nedelcu riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei.

Potrivit Legii 15/2016, sancţiunea contravenţională poate fi aplicată de poliţişti, jandarmi sau reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

În plus, fumatul la locul de muncă, în alte locuri decât cele special amenajate, poate atrage şi sancţiuni disciplinare din partea angajatorului, sancţiuni care pleacă de la un avertisment scris şi pot ajunge la diminuarea salariului şi chiar încheierea raporturilor de muncă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe