DEPUTATUL EUGEN NEAȚĂ: ”PRIMARUL ION VLĂDULESCU, UNUL DINTRE CEI MAI ACTIVI ADMINISTRATORI DE LOCALITĂȚI DIN JUDEȚUL VÂLCEA”

miercuri, 22 martie 2023

 

O plimbare pe dealurile comunei Budești

Am mai vorbit aici despre micile excursii pe care le fac împreună cu unul dintre prietenii mei prin cartierele municipiului Râmnicu Vâlcea sau în localitățile din apropierea lui. De data aceasta am ales comuna Budești, poate și pentru că ne întâlniserăm mai devreme cu primarul Ion Vlădulescu, unul dintre cei mai activi administratori de localități din județul Vâlcea. Nu a fost o întâlnire programată cu primarul Budeștilor, ci una întâmplătoare, în care n-am avut timp decât să ne spunem în fugă ce mai facem , să schimbăm câteva cuvinte și să stabilim o dată pentru o întâlnire mai bogată în conținut.

A fost suficient însă pentru a trezi curiozitatea prietenului meu pentru omul pe care l-am întâlnit și pentru ceea ce face el în calitate de primar. A vrut să vadă această comună care și-a schimbat complet aspectul în ultimii ani. Și, când spun că și-a schimbat complet imaginea, nu mă refer doar la parcul industrial pe care îl vede toată lumea pe traseul de ieșire spre Pitești, ci la multe alte investiții care s-au realizat la Budești într-un ritm foarte alert, în ultimii ani.

Și, ca efect direct al investițiilor și al bunei gospodăriri, are loc acum o schimbare și mai accelerată a întregii localități. Casele și gospodăriile oamenilor au prins viață cu adevărat. Se construiește peste tot. Drumurile vechi sunt modernizate și pe dealurile de la răsărit a fost dezvoltată o rețea de străzi noi, asfaltate, marcate și mărginite de rigole funcționale. Drumurile cele noi te duc pe dealurile din jur și pe niște platouri ieșite din comun. Am văzut de pe aceste platforme naturale un cu totul alt Râmnicu Vâlcea și o cu totul altă vale a râului Olt.

Budești nu este numai un sat prin care se trece cu mașina spre Pitești sau spre alte destinații ce-și deschid calea de aici. Nu este în niciun caz ceea ce se vede de pe drumul național. Budești este o localitate complexă deja, cu cartiere care se dezvoltă pe măsură ce administrația publică construiește infrastructură. Pe marginea fiecărui drum modernizat se înalță clădiri moderne de locuit, fabrici, ferme și spații comerciale. Strada Fermei, de exemplu, este modernizată chiar până la platoul pe care cineva a amenajat o fermă pomicolă, cred, foarte aspectuoasă, cu tehnică de ultimă oră pentru irigații, din câte am putut observa. Micile amănunte arată că oamenii care investesc în Budești o fac cu încredere, pe termen lung.

Am coborât din mașină în câteva locuri pentru a fotografia peisaje nemaivăzute până atunci. Râmnicu Vâlcea, la apus, întinzându-se de o parte și de alta a Oltului și cartierele de case care cresc pe dealurile din jur.

Am comentat împreună cu prietenul meu despre șansa pe care o poate avea în timp acest spațiu minunat, cuprins între stațiunile balneare, să crească prin voința administrațiilor publice și a locuitorilor lor ca una dintre cele mai frumoase metropole de la sud de Carpați. Un gând apărut la finalul acestei plimbări pe drumurile cele noi ale comunei Budești.

Eugen Neață-Deputat PSD Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe