ICSI Râmnicu Vâlcea, venituri totale de 60 milioane de lei

duminică, 19 februarie 2023

 

Potrivit situaţiilor comunicate de Ministerul Finanţelor Publice, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice Râmnicu Vâlcea a înregistrat în anul 2021 o cifră de afaceri de 61,4 milioane de lei, venituri totale de circa 74,5 milioane de lei şi un profit brut de 860.000 lei. La data de 31 decembrie 2021, ICSI avea capitaluri de 74 milioane de lei, 243 de salariați, iar tipul de activitate, conform clasificării CAEN, era „Cercetare-dezvoltare în alte științe naturale și inginerie”. Profitul net al institutului se menţine în jurul cifrei de 287.000 lei, fiind obţinut exclusiv din activitatea economică. Cu privire la indicatorii de profitabilitate şi rentabilitate, ICSI Râmnicu Vâlcea consideră că aceştia sunt indicatori nerelevanţi pentru activitatea de CDI care nu are drept scop obţinerea de profit, deoarece prin contractele de finanţare din fonduri publice este interzisă finanţarea profitului. Astfel, se explică nivelul redus al acestor indicatori.

În comparație, în 2020, ICSI Râmnicu Vâlcea a realizat o cifră de afaceri de 45,24 milioane de lei, venituri totale de 60 milioane de lei şi un profit de 240.000 lei. În anul 2021, nu au existat modificări strategice în organizarea şi funcţionarea institutului. Totuşi, ICSI Râmnicu Vâlcea şi-a definit o serie de politici strategice pentru perioada următoare, care să susţină domeniile prioritare de cercetare-dezvoltare în direcţia tehnologiilor legate de managementul tritiului, soluţiilor tehnologice pentru sisteme energetice sustenabile, integrării într-o abordare multidisciplinară de metodologii analitice adecvate pentru nevoi societale majore legate de calitatea vieţii.

Activitatea de cercetare-dezvoltare a ICSI Râmnicu Vâlcea pentru anul 2021 a urmărit derularea contractelor de finanţare încheiate şi încadrarea cheltuielilor în alocările financiare. Analiza realizărilor anului 2021 este în directă corelare cu veniturile acestui an şi, foarte important, cu veniturile din activitatea de CDI. Comparativ cu anul anterior, ca urmare a unei politici coerente de finanţare veniturilor pentru anul 2021 au crescut ceea ce se reflectă indicatorii economico-financiari. Cu privire la patrimoniul institutului, se observă o creştere a activului, în primul rând datorită valorii investiţiilor efectuate în anul 2021, în valoare de 11,14 milioane de lei.

Capitalurile proprii cunosc o diminuare ca urmare a acţiunii de reevaluare a imobilelor, reevaluare care se traduce printr-o scădere a valorii clădirilor şi construcţiilor. Cât priveşte indicatorii relativi calculaţi pe baza datelor de patrimoniu se observă că aceştia sunt superiori anului 2020 şi indică un grad înalt de autonomie, solvabilitate şi lichiditate financiară a institutului, premise pentru o stabilitate financiară şi un echilibru al surselor şi o bază sănătoasă pentru continuitatea activităţii viitoare.

În cadrul veniturilor din activităţi de CDI au fost finanţări private în valoare de 1,43 milioane de lei, respectiv contracte încheiate cu SNN şi cu Administraţia Fondului pentru Mediu. În cadrul cheltuielilor totale ale ICSI Râmnicu Vâlcea, cheltuielile cu utilităţile sunt în valoare de 1,94 milioane de lei şi reprezintă cheltuieli cu energie, apă, gaze şi telecomunicaţii. Este o cheltuială importantă şi în relativă creştere ca urmare a infrastructurilor mari şi a investiţiilorîn echipamente de laborator din anii anteriori. Ponderea în total cheltuieli este relativ mică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe