Deputatul PSD, Eugen Neata: Împotriva lucrărilor care pun în pericol Delta Dunării

marți, 21 februarie 2023
"❗Împotriva lucrărilor care pun în pericol Delta Dunării❗
Cred şi eu, alături de colegii mei social-democraţi, că nimic nu trebuie acceptat în privinţa expunerii Deltei Dunării la intervenţii umane care să-i schimbe modul natural de funcţionare.
⚠️Nu există un motiv bun pentru un asemenea sacrificiu şi nu poate fi tolerată agresiunea nimănui asupra unui sistem natural de o asemenea complexitate.
📌Delta Dunării este cu totul în responsabilitatea statului român şi instituţiile statului nostru trebuie să intervină ori de câte ori cineva pune în pericol acest tezaur natural. Operaţiunile pe care statul ucrainean le-a început pentru adâncirea canalului Bâstroe fac parte din categoria acestor agresiuni. Acţiunea a fost pornită unilateral, fără nicio comunicare prealabilă şi fără niciun detaliu de încredere privind amploarea reală a lucrărilor de dragare care se fac pe acest canal. Statul ucrainean omite un elementar spirit al reciprocităţii în comunicarea şi în atitudinea pe care o are pe acest subiect faţă de România.
📌Este greu de calificat această atitudine în contextul aportului pe care România îl are la protecţia populaţiei ucrainene nevoite să fugă din calea războiului şi la contribuţiile cu care românii au venit în sprijinul statului ucrainean care se confruntă cu o agresiune militară fără precedent. Mai mult dialog şi un dram de reciprocitate este ceea ce se aşteaptă de la statul ucrainian, cel care face un efort fără precedent pentru a se înscrie în rândurile statelor care apără marile valori ale civilizaţiei umane. Sacrificiile, oricare ar fi ele, îşi pierd strălucirea însă atunci când sunt dublate de lipsă de comunicare şi de respect pentru cei din jurul tău. Nu reiau aici şi mai vechile noastre dispute privind drepturile la normalitate la care aspiră românii care trăiesc pe teritoriul ucrainean.
⚠️Lucrările de dragare, pornite fără dialog prealabil cu cei care au în responsabilitate Delta Dunării şi continuate în dispreţ faţă de îngrijorarea exprimată regional şi internaţional, trebuie oprite imediat. Am spus-o şi la început: nu există un motiv bun pentru a tolera o agresiune cu efecte ireversibile la adresa unui sistem natural excepţional, cum este Delta Dunării."
Deputatul #PSD Neata Eugen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe