Harta salariilor nete din Romania, pe judete: VALCEA LA COADA CLASAMENTULUI!

duminică, 4 decembrie 2022

Harta salariilor nete din Romania, pe judete: unde se castiga cel mai bine, peste 1000 de euro bani in mana, lunar

harta salariilorsalariul mediu romania

Cand vine vorba despre statisticile ce ne vorbesc despre salariul mediu national, multi angajati se revolta si spun ca acele cifre nu sunt relevante si pentru regiunea in care ei muncesc. De exemplu, altul e nivelul salarial la Bucuresti, altul intr-un judet sarac, lipsit de investitii, cu infrastructura rutiera deficitara si, in general, fara mari perspective de dezvoltare. Ei bine, avem acum date mult mai aplicate, o harta a salariilor pe judete - astfel, ne va fi mult mai usor sa ne apropiem de realitatea economica - ANUNTA MANAGER.RO
Potrivit cifrelor oferite de Institutul National de Statistica (INS) si centralizate de Ziarul Financiar, cele mai mari salarii medii nete sunt in Bucuresti, judetele Cluj si Timis.

In luna septembrie 2022, un angajat din capitala castiga, in medie, 5.000 de lei net, adica aproximativ 1.000 de euro bani in mana. Comparativ cu salariul mediu din septembrie 2021, anul acesta se inregistreaza o crestere a veniturilor angajatilor bucuresteni cu 15%. Practic, putem spune ca rata inflatiei este acoperita sau aproape acoperita, ceea ce poate sa insemne ca nu vorbim despre o scadere a puterii de cumparare in cazul muncitorilor din capitala tarii.

In Cluj avem o medie salariala de 4.800 de lei net, iar in Timis media ajunge la 4.300 de lei net.
Salarii medii pe judet, de peste 4.000 de lei, mai avem de exemplu la Sibiu (4.152 de lei). Aici, fata de septembrie 2021, media salariala s-a majorat substantial, cu 19%.
"Cel mai mult au crescut salariile din Salaj, cu 25% in septembrie 2022 fata de septembrie 2021, pana la aproape 3.500 de lei, urmate de cele din Covasna, cu o crestere de 20%", conform ZF.
Interesant este ca majoritatea judetelor au medii salariale ce trec de pragul de 3.000 de lei net. Singurele exceptii sunt: Teleorman (2.967 de lei, in crestere cu +12% fata de aceeasi perioada a anului trecut), Valcea (2.976 de lei, cu o crestere anuala de 5%), Harghita (2.886, cu o crestere cu 5% fata de septembrie 2021), Vrancea (2.995 de lei, cu o crestere de 7%) si Vaslui (3.055 de lei, inregistrand o majorare a mediei salariale cu +10% in ultimul an).

Mai jos puteti consulta Harta salariilor din Romania, pe judete, pentru a identifica judetul dvs. si a va contura o opinie cu privire la cat castigati in raport cu media din regiune:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe