Ce model de make-up alegi în funcție de ramele de ochelari pe care le porți

joi, 24 noiembrie 2022

 

https://www.pexels.com/photo/woman-wears-eyeglasses-and-touching-her-chin-2810835/

Machiajul este, fără doar și poate, un aliat de nădejde pentru multe femei, mai ales când vine vorba de ascunderea imperfecțiunilor. În cazul persoanelor care poartă ochelari, însă, aplicarea unui make-up poate fi o provocare. Totuși, dacă vei ține cont de câteva reguli simple, vei reuși, cu siguranță, să obții acel look pe care ți-l dorești.

Aplicat corect și ținând cont de trăsăturile feței, machiajul nu te ajută doar să ascunzi anumite imperfecțiuni, ci îți poate lumina chipul sau îți poate pune în valoare ochii sau buzele, în funcție de preferințele tale. De asemenea, în cazul femeilor care poartă ochelari, acesta trebuie să fie adaptat și în funcție de rame, pentru a nu-ți întuneca fața.

Cum te machiezi în funcție de ramele de ochelari pe care le porți, află mai jos:

Machiaj pentru rame de ochelari Cat Eye

Ochelarii cu rame sub formă Cat Eye sau ”ochi de pisică” sunt preferați de multe femei. Dacă te regăsești printre ele și îți dorești să știi cum ai putea să te machiezi, află că poți aplica un eyeliner pentru a-ți contura ochii. De asemenea, pentru un look wow, poți opta să-ți asortezi culoarea ramelor cu cea a eyelinerului. În plus, este recomandat să-ți conturezi și buzele cu un ruj într-o culoare vibrantă, precum roșu sau fucsia. În cazul în care ți se pare mult prea complicat acest proces, poți merge într-un magazin pentru a proba diferite modele de rame de ochelari în Valcea.

Machiaj pentru rame ochelari ovale

În cazul în care ramele ochelarilor tăi au formă ovală, atunci machiajul ar trebui să fie unul discret. Astfel, pe lângă fond de ten, îți poți sublinia privirea aplicând un fard de pleoape într-o nuanță discretă, precum bej, lavandă sau rose. De asemenea, pentru a oferi intensitate privirii, folosește un rimel pentru volum, vei obține gene dese și curbate.

Machiaj pentru rame ochelari transparente

Ochelarii supradimensionați, cu rame transparente, se regăsesc în tendințele actuale, iar dacă sunt preferații tăi, atunci trebuie să știi că-ți oferă mai multă libertate în ceea ce privește machiajul ochilor. Mai exact, poți opta pentru un make-up mai îndrăzneț al ochilor, precum un smokey eyes, ce poate fi realizat și în culori mai intense, precum violet, tonuri de gri sau chiar auriu sau roșu. 

Machiaj pentru rame ochelari rotunde

Secretul unui machiaj reușit stă în echilibru. Așadar, dacă te numeri printre persoanele care poartă rame de ochelari care au formă rotundă, poate chiar colorate, atunci ar trebui să optezi pentru un machiaj realizat în culori neutre, precum bej, maro, gri sau chiar bleumarin. De asemenea, dacă porți niște ochelari cu rame discrete, poți miza pe un make-up colorat, ce-ți poate sublinia nuanța irisului. Spre exemplu, dacă ai ochii albaștri, tonurile de portocaliu și auriu sunt perfecte. În schimb, tonurile de kaki, auriu sau violet sunt potrivite pentru persoanele care au ochii verzi. Persoanele cu ochi negri pot opta, însă, pentru orice culoare.

Indiferent de modelul de rame ales, trebuie să știi că sunt câteva sfaturi generale de care să ții cont atunci când vine vorba de machiaj, și anume:

  • Nu abuza de fond de ten - persoanele care poartă ochelari nu ar trebui să facă abuz de fond de ten, căci urmele lăsate pe nas sunt extrem de inestetice. Este, de asemenea, recomandat să optezi și pentru un concelear;
  • Subliniază-ți sprâncenele - în funcție de ramele de ochelari pe care le porți, sprâncenele ar trebui să fie mai puțin sau mai mult conturate. Spre exemplu, dacă acestea sub subțiri, delicate și rotunde, atunci poți opta pentru un machiaj mai intens al sprâncenelor. Altfel, e suficient să le conferi un plus de culoare.;
  • Aplică o linie de tuș - deși poate fi o provocare, aplicarea unei linii de tuș poate conferi intensitate privirii. Poți, de asemenea, să folosești și un creion dermatograf;
  • Nu uita să aplici rimel - Extensiile de gene nu sunt tocmai indicate persoanelor care poartă ochelari, însă pentru un plus de volum poți aplica o mascara.

De asemenea, dacă tocmai ai aflat că ai probleme cu vederea, poți merge într-un magazin oftalmologic pentru consiliere în ceea ce privește ramele de ochelari, iar consilierii te vor îndruma pentru a face alegerea ideală pentru tine.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe