Tipuri de îmbrăcăminte care te protejează de frig. Ce să alegi?

luni, 17 octombrie 2022

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/woman-wearing-parka-and-carrying-backpack-during-winter-843194/

Cea mai frecventă întrebare în timpul iernii este: cu ce mă îmbrac? Deși pare la îndemâna oricui să adauge mai multe haine la întâmplare, pentru a se proteja de frig, articolele vestimentare trebuie să fie alese corect.

Din fericire, există soluții care te protejează de frig și te fac să arăți bine. Iată care sunt tipurile de îmbrăcăminte perfecte pentru iarnă!

Îmbrăcăminte din materiale naturale

Ca să nu resimți temperaturile scăzute din sezonul rece, ar fi bine să te îmbraci în haine din materiale naturale. Așadar, vorbim despre lână, bumbac gros, catifea sau tricoturi, care se pretează excelent pentru o zi friguroasă.

Dacă alegi să porți obiecte vestimentare prea subțiri, din materiale sintetice, ai putea să transpiri și să îngheți de frig. Nu toate materialele sunt recomandate pentru anotimpul rece. Hainele din materiale naturale sunt alegerea optimă, fie că porți pulovere, jachete, geci, pantaloni, cămăși sau mănuși.

Îmbrăcăminte în straturi

Pe lângă alegerea îmbrăcămintei din materiale naturale, poți să te aperi de temperaturile scăzute dacă te îmbraci în straturi. Totuși, acest lucru nu trebuie făcut oricum, ci respectând o regulă simplă. Ai nevoie de stratul de bază, de cel intermediar și de stratul exterior.

Stratul de bază oferă senzația de căldură și păstreză pielea uscată. În acest sens, ai nevoie de un maiou sau de un tricou din bumbac. Urmează stratul intermediar, care are rolul de izolator. Poți să îmbraci pulovere din cașmir, lână sau bumbac, care sunt călduroase și confortabile.

În final, urmează și stratul exterior, care poate fi compus din paltoane, jachete sau geci de iarnă pentru femei. Acest strat reprezintă un scut împotriva temperaturilor scăzute și menține căldura în interior. Sunt ideale gecile din fâș, paltonul, jachetele matlasate sau pardesiul din lână.

Îmbrăcăminte impermeabilă

În timpul iernii, pune accent și pe îmbrăcămintea groasă, impermeabilă. De obicei, se recomandă hainele din fâș, care nu lasă apa sau zăpada să pătrundă în interior. Există și haine special concepute pentru ploaie, care oferă protecție garantată împotriva intemperiilor. Cele mai potrivite articole sunt pantalonii și gecile impermeabile, la care poți să adaugi și încălțăminte care nu permite pătrunderea apei.

Aceste articole pot fi incluse în ținute perfecte pentru sezonul rece, fie că vorbim despre toamnă sau iarnă. Asigură-te întotdeauna că hainele sunt lipite și cusute corespunzător, ca să nu ai probleme cu impermeabilitatea.

Accesorii călduroase pentru cap

În sezonul rece, pune accent și pe accesorii călduroase, care îți protejează extremitățile. De exemplu, căciula, șapca, pălăria sau căștile pentru urechi sunt recomandate pentru menținerea confortului.

Fiindcă temperatura scăzută se poate resimți acut în zona capului, aceste accesorii sunt la îndemâna oricui. Mai mult, nu uita nici de fular, care îți protejează, gâtul și fața. Mănușile din lână sau piele îți țin mâinile calde în anotimpul rece, așa că merită să le incluzi în garderobă.

Există numeroase modele de accesorii, pe care le poți alege în funcție de preferințele tale în materie de culori, design sau materiale.

Protejează-te de frig, ținând cont de sugestiile noastre. Poartă cât mai multe haine din materiale naturale, îmbracă-te în straturi, alege accesorii călduroase și nu uita de articolele impermeabile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe