|duminică, septembrie 25, 2022
  • Follow Us!

Elevii cu bursă socială, de merit sau de performanță pot lua și bursa „Bani de liceu” de 250 de lei pe lună 

elevi-calculat

Elevii care beneficiază de bursă socială, de studiu, de merit sau de performanță pot lua și bursa „Bani de liceu”, potrivit ordinului care reglementează criteriile generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar în acest an școlar. Bursa „Bani de liceu” are o valoare de 250 de lei pe lună. Vezi mai jos care este calendarul programului național de protecție socială „Bani de liceu”.

„Elevii care beneficiază de sprijinul financiar „Bani de liceu” sau „Euro 200” pot obține bursă de studiu / merit / performanță / ajutor social, dacă îndeplinesc criteriile prevăzute în prezentul ordin”, prevede ordinul citat anterior.

Iată ce specifică ordinul citat în privința burselor școlar:

„Bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanță, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu.

Elevii care au dreptul să primească atât bursă de performanță, cât și bursă de merit sau bursă de studiu trebuie să opteze pentru una dintre acestea, putând să o aleagă pe cea cu valoare mai mare sau acordată pentru o perioadă de timp mai mare.”

Conform Hotărârii de Guvern 712/2018, beneficiarii eligibili ai programului „Bani de liceu” sunt elevii aflați în întreținerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele 3 luni anterioare depunerii dosarului, este de maximum 500 de lei. Sunt eligibili, de asemenea, elevii care beneficiază de o măsură de protecție ori aflați sub tutelă sau curatelă, în cazul respectării condiției de venit.

 

Leave a Response